Tíz bérgyilkost öltek meg mexikói katonák

Vágólapra másolva!
Hosszas hajsza után tíz bérgyilkost megöltek, tízet pedig elfogtak a mexikói hatóságok Veracruzban. A katonák a mexikói város egyik sugárútján kilométereken át üldözték a bűnözőket.
Vágólapra másolva!

Hosszas hajsza után tíz bérgyilkost öltek meg a katonák a Mexikó délkeleti részén lévő Veracruz kikötővárosban. A helyi kormányzói hivatal keddi közleménye szerint egy névtelen telefonáló hívta fel a hatóságok figyelmét egy fegyveres banda jelenlétére az északi városrészben, ahol gyakran garázdálkodnak kábítószer-csempészek.

A bűnözők próbáltak menekülni a fegyveres erők helyszínre érkező tagjai elől, akik ezt követően a város egyik sugárútján, kilométereken át üldözték a bűnözőket. Végül tűzharc alakult ki, és a katonák tíz bandatagot leterítettek, tíz másikat pedig elfogtak.

Veracruzban a Golfo, vagyis az Öböl nevű drogbanda különösen tevékeny, és állandó harcban áll a Zetas hírhedt kábítószer-kartellel, amelynek fő "vadászterülete" az északabbra fekvő Tamaulipas szövetségi államban van.

A hatóságok keddi bejelentése szerint egyébként a Zetas 22 újabb feltételezett tagját - köztük öt nőt - fogtak el a napokban. A rendőrség szerint közük van azokhoz a tömeggyilkosságokhoz, amelyeket Tamaulipasban követtek el. Az Egyesült Államok határa közelében a mexikói hatóságok április elején egy tömegsírt tártak fel, amelybe 116 meggyilkolt ember holttestét temették el. Tavaly augusztusban szintén itt találták meg 72 bevándorló holttestét, a gyilkosságokkal ebben az esetben is a Zetast vádolják.

A nyomozók szerint az áldozatok az Egyesült Államokba tartó illegális bevándorlók voltak, és a kartell azért végzett velük, mert nem voltak hajlandóak a bűnszövetkezet szolgálatába állni.