Megrohamoztak egy rendőrőrsöt Kínában egy önégető szerzetes társai

Vágólapra másolva!
Vasárnap is felgyújtotta magát egy tibeti szerzetes Kínában a tartomány szabadságáért. A férfi holttestével az utcára vonultak társai, akik előtte megrongáltak egy rendőrőrsöt. Három nap alatt ő már a harmadik szerzetes, aki felgyújtja magát Tibetért.
Vágólapra másolva!

Három napon belül a harmadik tibeti buddhista szerzetes gyújtotta fel magát Kínában. A férfi összeégett holttestével több száz dühös tibeti vonult az utcára a Qinghai tartományban, az ország észak-nyugati részén található Darlagban vasárnap - jelentette a Guardian.

A Radio Free Asia nevű amerikai rádióadó szerint a 42 éves magas rangú szerzetes (aki egy árvaházat és idősotthont irányított a városban) egy közeli hegy tetején imádkozott, mielőtt felgyújtotta magát, illetve szórólapokat osztogatott, amelyeken az szerepelt, hogy nem saját dicsősége, hanem Tibet és a tibetiek boldogsága érdekében cselekszik. Ezután Tibet szabadságát éltette, kerozint locsolt magára, és ivott is belőle, és meggyújtotta magát egy rendőrőrs előtt. Állítólag előzőleg el akart utazni a dalai láma egyik hagyományos előadására, de a kínai hatóságok ezt nem engedélyezték.

Szétroncsolódott holttestét a rendőrök vitték el, de időközben több száz tibeti gyűlt össze, akik a maradványok kiadását követelték, majd miután ezt megtagadták tőlük, megrohamozták a rendőrőrsöt, betörték az ablakokat és az ajtókat, mire a rendőrök végül kiadták a holttestet, amellyel aztán a tömeg végigvonult utcákon. A rádió helyi forrásokra hivatkozva azt jelentette, kétezer főt várnak, hogy imádkozzanak a szerzetesért.

Előzőleg pénteken két szerzetes gyújtotta föl magát, és valószínűleg mindketten meghaltak (korábbi beszámolók szerint egyikük súlyos sérülésekkel került kórházba).