Bajba jutott magyar turistákat mentettek a Magas-Tátrában

2012.03.17. 13:33

Hegyi terepen elakadt magyarországi turistákat mentettek ki a szlovák hegyi mentők a Magas-Tátrában - adta hírül honlapján a szlovák hegyi mentőszolgálat szombaton.


 

A hat magyar turista még pénteken este kért segítséget a hegyi mentőszolgálattól. Azt jelezték, hogy a Lomnici-csúcs (Lomnicky stít) és a Zöld-tavi-völgy (Zelené pleso) közötti szakaszon, vélhetően a Rézpad-katlan közelében elakadtak a nehéz terepen, és nem tudják folytatni az utat.

A hegyi mentőszolgálat négy munkatársa a késő esti órákban a bajba jutott turisták keresésére indult. Mivel az éjszaka nem sikerült beazonosítaniuk a turisták pontos tartózkodási helyét, a jeges terepre való tekintettel a mentők visszatértek az állomáshelyükre.

A keresést a kora reggeli órákban helikopterre szállva kezdték újra. Miután a hegyi mentőknek sikerült megtalálniuk a csoportot, a helikopterrel egyesével átszállították a turistákat a zöld-tavi turistaházhoz. Itt a kihűlés veszélye miatt azonnal ellátásban részesítette őket a hegyi mentőszolgálat orvosa.