Eltüntetik az antiszemita tweeteket

Vágólapra másolva!
A Twitter mikroblog-szolgáltató beleegyezett abba, hogy eltávolítsa azokat az antiszemita üzeneteket (tweet), amelyek elárasztották a franciaországi hálózatát.
Vágólapra másolva!

A sértő üzeneteket, amelyek a #unbonjuif (#egyjózsidó) címkével terjednek, az után távolítják el, hogy a Franciaországi Zsidó Diákok Uniója (UEJF) perrel fenyegette meg a Twittert. A cég felső vezetése tárgyalt Jonathan Hayounnal, az UEJF elnökével, valamint a csoport jogászaival, majd ezután döntött a tweetek levételéről.

Az UEJF "fontos győzelmet" aratott a Twitteren az ügyben - mondta a diákszervezet jogásza az AFP-nek, amelyet a BBC idézett. Azt is követelték, hogy a cég hozza nyilvánosságra azok nevét, akik a címkével visszaélnek.

A Twitter még nem adott ki hivatalos közleményt az ügyben. A cég nemrég blokkolt egy olyan fiókot, amely mögött egy német neonáci csoport állt. A lépést a német rendőrség kérésére tette meg a Twitter. A Facebook és a YouTube ugyancsak megszüntette a csoport fiókját.

A blokkolás az "Ország által visszatartott tartalom" eszközzel fut, amelyet az idén vezettek be. Ez azt jelenti, hogy a felhasználók Németországban nem látják az adott fiók tulajdonosa által küldött üzeneteket, de a más országokban lévők igen.