Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Négyszáz gyereket mentettek ki a pedofilhálózatból

Vágólapra másolva!
Több mint 500 gyerekpornót tartalmazó filmet, és 280 ezer pedofil képet foglaltak le rendőrök világszerte, amikor felszámoltak egy pedofil hálózatot. Egy torontói férfitől online lehetett rendelni a filmeket, így viszont több száz vevőhöz is eljutottak a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Nagyszabású nemzetközi rendőrségi akció eredményeként több száz embert tartóztattak le világszerte gyerekpornográfia vádjával - közölte a kanadai rendőrség. Az akció során kimentettek csaknem 400 gyereket.

A nyomozás 2010 októberében indult Torontóból, ahol Brian W. üzemeltetett egy céget, amely pedofil tartalmú termékeket forgalmazott. 2011-ben letartóztatták, de a nyomozást ki tudták terjeszteni azután, hogy megtalálták a vevőlistát. A férfi 2005 óta működtette a céget, amely gyerekpornós videókat gyárttatott, majd pedig értékesítette őket világszerte. A szereplők 5 és 12 év közötti gyermekek voltak. A Toronto Star szerint 45 terabájt gyerekpornó témájú képet és videót találtak, ez 280 ezer képet és több mint 500 filmet jelent.

A pornótermékeket az Azovfilms.com oldalon lehetett megrendelni egy kereshető adatbázisból, sőt, a vevők értékelhették is a filmeket, és ajánlásokat is adhattak hozzájuk - írta a Toronto Star. Az oldal azt is állította, hogy a termékek nem sértik a kanadai és amerikai törvényeket. Ezért a lap szerint a rendőröknek bizonyítékot kellett szerezniük, hogy a filmek szexuális célra készültek, és nem művészi céllal mutogattak meztelen gyerekeket.

A rendőrség a cég kapcsolatai mentén nyomozva összesen 348 felnőttet vett őrizetbe: Kanadában 108-at, az Egyesült Államokban 76-ot, a többiek zömét Európában. A letartóztatottak között a Toronto Star szerint van egy hokicsapat edzője, egy torontói tanár, egy pap, egy quebeci cserkészvezető és egy volt iskolaigazgató is. Az Egyesült Államokban rendőröket, tanárokat és orvosokat is elfogtak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről