Elkelt Marylin Monroe szerelmes levele

Marilyn Monroe, levél
NEW YORK, NY - NOVEMBER 25: A view of a letter written to Marilyn Monroe as part of the Lost Archives of Marilyn Monroe at The Ross Art Group on November 25, 2014 in New York City. Mike Coppola/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Csaknem 80 ezer dollárért, vagyis átszámítva 19 millió forintért kelt el Joe DiMaggio válni készülő feleségéhez, Marilyn Monroe-hoz írott szerelmeslevele egy hétvégén megrendezett Beverly Hills-i aukción. Az árverésen a színésznő elveszettnek hitt levelezésének darabjai és egyéb személyes dokumentumai kerültek kalapács alá.
Vágólapra másolva!

Az árverésen Monroe második és harmadik – egyben az utolsó - férjével, Joe DiMaggio baseballjátékossal és Arthur Miller íróval váltott leveleire lehetett licitálni. A DiMaggio tollából született levélért, amelyben a sportoló azért könyörög, hogy Monroe ne hagyja el, egy magát megnevezni nem kívánó gyűjtő adott ki 78 ezer 125 dollárt, a Darren Julien aukciósház rendezvényén.

Joe Dimaggio levele Forrás: AFP/Mike Coppola

Bizonytalan szavak

A kollekció kiemelkedő darabjai között szerepelt a színésznő Millernek küldött levele, amelyben Hollywood leghíresebb szexszimbóluma saját bizonytalanságairól is vallott. Monroe így fogalmazott:

Ez a kézírásos levél 43 ezer 750 dollárért, átszámítva 11 millió forintért talált gazdára az aukción.

Joe Dimaggio levelének borítéka Forrás: AFP/Mike Coppola

A levelek először a mentorához kerültek

Marilyn Monroe 1962-ben halt meg, 36 éves korában drogtúladagolás következtében. A levelezés először a színésznő mentorához, Lee Strasberghez került, aki továbbadta egy barátjának. Ennek a névtelenségbe burkolózó barátnak a családja bocsátotta árverésre a gyűjteményt.