Trump nem engedne be több muszlimot

2015.12.07. 23:58

A muszlimok beutazásának teljes tilalmát javasolja Donald Trump, az egyik amerikai republikánus elnökjelölt – írja a The Hill híre alapján a BBC.

A politikus szokatlanul kemény választ adna a kaliforniai vérengzésre mindaddig, amíg Washington nem talál megnyugtató megoldást a terrorizmus megfékezésére - derül ki a BBC beszámolójából.

Trump legnagyobb érve az, hogy a közvélemény-kutatások (Pew Research) szerint az Amerikában élő muszlimok egy része kifejezetten utálja az amerikaiakat, és ez szerinte óriási kockázatot jelent a nem muszlim lakosság számára.

Donald TrumpForrás: AFP/Mandel Ngan

„Teljes határzárat javaslok mindaddig, amíg a vezetőink ki nem találják, mi is történik pontosan. Annak beismeréséhez ugyanis, hogy ez a gyűlölet igenis létezik, még a kutatások eredményeit sem kell megismernünk. Mivel azonban nem tudjuk, hogy ez honnan jön, és miért, ezért ezt meg kellene határoznunk” – mondta.

A jelölt egyúttal egy fal építését is kilátásba helyezte a mexikói határra arra az esetre, ha megkapná a választók bizalmát.

Trumpnak nem ez volt az egyetlen meghökkentő javaslata. Azt is indítványozta, hogy a hatóságok tüzetesen vizsgálják át az Egyesült Államok összes mecsetét, és regisztráljanak minden egyes amerikai muszlimot. 

Öt nappal Trump nyilatkozata előtt 14 embert megöltek iszlamista szélsőségesek egy San Bernardinóban, Kaliforniában végrehajtott merényletben. A gyilkosok azóta felvállalták, hogy az Iszlám Állam követői.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK