Bernie Sanders megválik több száz emberétől

GettyImageRank2 ELECTION LAS VEGAS, NV - FEBRUARY 18: Democratic presidential candidate Sen. Bernie Sanders (I-VT) speaks at the " the 1st in the West Kick-Off to Caucus dinner ", at the New Tropicana Las Vegas as he continues to campaign on February 18,
Bernie Sanders
Vágólapra másolva!
Több száz munkatársától megválik a demokraták elnökjelölt-aspiránsa. Szóvivője azzal magyarázta a lépést, hogy már csak tíz államban tartanak előválasztást, a kevesebb munka kevesebb embert igényel.
Vágólapra másolva!

Michael Briggs, Bernie Sanders kampányának szóvivője az ABC Newsnak elismerte, hogy több száz embertől válnak meg, pontos számot azonban nem volt hajlandó közölni.

A kérdésre, hogy a lépés a gyengeség jele-e, azt válaszolta: inkább alkalmazkodás a realitásokhoz.

Próbálta elbagatellizálni a lépés jelentőségét, mondván, hogy a választás előrehaladtával akkor is csökkent volna a szükséges munkatársak száma, ha nem lenne már gyakorlatilag matematikailag is lehetetlen Sanders számára megszerezni az elnökjelöltséghez szükséges támogatást.

Bernie Sandersnek már matematikailag is kevés esélye van Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

Ehhez ugyanis a vermonti szenátornak 35 százalékpontos előnnyel kellene vernie Hillary Clintont az összes, még esedékes előválasztáson, vagyis meg kellene szereznie a maradék tíz állam delegátusainak 65 százalékát.

Clintonnak viszont már csak 219 delegátus támogatása hiányzik a többséghez az ABC News becslése szerint.

Sanders kampánystábja januárban még ezernél több embert foglalkoztatott, hamarosan azonban ez a szám 325-350-re csökken.