Egy kurd csoport vállalta magára az isztambuli mészárlást

Isztambul, merénylet
Isztambul, 2016. december 11. Mentőautók sorakoznak az isztambuli Vodafone Aréna, a török Besiktas labdarúgó klub stadionjánál, ahol két robbantás is történt pár órával egy labdarúgó mérkőzést követően 2016. december 10-én este. Az áldozatokról ellentmondásosak a jelentések: egyes hírek 13 halottról, míg más jelentések csak sérültekről szólnak, nevezetesen 38-ról. (MTI/AP/Halit Onur Sandal)
Vágólapra másolva!
A Kurdisztáni Szabadság Sólymai szervezet vállalta magára az isztambuli Vodafone Arénánál elkövetett merényletet. A szervezet közleménye szerint nem a török nép a célpontjuk, a török hadseregnek a Kurdisztáni Munkáspárt elleni műveleteire akarják felhívni a figyelmet.
Vágólapra másolva!

A Kurdisztáni Munkáspárthoz (PKK) köthető Kurdisztáni Szabadság Sólymai (TAK) nevű csoport jelentkezett a szombat esti isztambuli kettős merénylet elkövetőjeként – adta hírül vasárnap a Firat kurd hírügynökség.

Nem a török nép a célpontjuk

A radikális csoport az internetes oldalán jelentette be, hogy tagjai követték el a két robbantásos merényletet, amelyek következtében 38 ember meghalt és 155 megsebesült.

Közleményükben úgy fogalmaztak: nem a török nép a közvetlen célpontjuk, hanem Abdullah Öcalanra, a PKK börtönben tartott vezetőjére és a PKK ellen az ország délkeleti részén folytatott török katonai műveletekre akarják felhívni a figyelmet.