Magyar sérültje is van a spanyol buszbalesetnek

Spanyolország, buszbaleset, Erasmus
Freginals, 2016. március 20. Tűzoltók az északkelet-spanyolországi Freginals közelében történt buszbaleset helyszínén 2016. március 20-án. A diákokat szállító autóbusz egy autóval ütközött, majd felborult. A balesetben legkevesebb tizennégyen életétüket vesztették. (MTI/EPA/Jaume Sellart)
Vágólapra másolva!
Balesetet szenvedett egy egyetemistákat szállító autóbusz vasárnap Spanyolországban, Katalóniában, a busz legalább 13 utasa meghalt, a több mint harminc sérült között egy magyar is van. Az áldozatok Spanyolországban tanuló külföldi diákok.
Vágólapra másolva!

A korábbi információkkal ellentétben csak egy magyar sérültje van a vasárnap reggeli spanyolországi buszbalesetnek - mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium szóvivője az MTI-nek.

Kifejtette: a buszbalesetben egy 24 éves magyar fiú sérült meg.

Neki mindkét keze eltört.

A barcelonai magyar főkonzulátus munkatársa telefonon beszélt vele, és az egyetemista elmondta, hogy a kórházban megkapja a szükséges ellátást, a családja pedig hamarosan kiutazik hozzá, így egyelőre nem kért segítséget. Azt is elmondta, hogy ő volt az egyedüli magyar a buszon.

Korábban Menczer Tamás azt jelentette be, hogy három magyar diák is könnyebben megsérült.

Külföldi diákok haltak meg

Az autóbusz Valenciából Barcelonába tartott, és külföldi diákokat szállított: a barcelonai egyetemen Erasmus-program keretében tanuló, különféle nemzetiségű hallgatók utaztak rajta. A BBC jelentése szerint legalább 57-en utaztak a buszon.

Közülük 13-an meghaltak.

Az áldozatok nemzetisége egyelőre nem ismert.

Tűzoltók dolgoznak az utasok mentésén Forrás: MTI/EPA/EFE/Jaume Sellart

A diákok a hagyományos tűzijátékünnepen, a Fallason vettek részt Valenciában, és visszafelé tartottak Barcelonába az AP7-es autópályán. Félúton jártak, amikor Freginals közelében a jármű balesetet szenvedett.

Jordi Jané, Katalónia tartomány belügyminisztere szerint a balesetet emberi hiba okozta: a sofőr először a busz jobb oldalával ment neki a szalagkorlátnak, majd olyan erővel rántotta balra a kormányt, hogy a jármű a középső korlátot átütve, az autópálya szembejövő sávjában kötött ki.

Egy szembejövő személyautó beleütközött a buszba; a gépkocsi két utasa is megsebesült. A busz vezetője túlélte a balesetet, őt a helyi rendőrség épületébe vitték. A mentőszolgálatok még a helyszínen dolgoznak.