Lemondott a macedón kormányfő

Horizontal
Macedonian Prime Minister Nikola Gruevski gives a joint press conference with his Hungarian counterpart (not pictured) at the delegation hall of the parliament building in Budapest on November 20, 2015. The Macedonian guest is on a one-day visit to the Hungarian capital. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Benyújtotta lemondását Nikola Gruevszki macedón kormányfő - jelentette be Trajko Veljanoszki, a szkopjei parlament elnöke.
Vágólapra másolva!

A macedón házelnök hozzátette: megvárja, mi lesz a Johannes Hahn uniós bővítési biztossal folytatott pénteki tárgyalások kimenetele, és azt követően jelenti be a további lépéseket. Reményét fejezte ki, hogy a kormánypártok és az ellenzék között tavaly júliusban uniós közvetítéssel megkötött megállapodásban foglaltakat - amelyeknek része a miniszterelnök lemondása is - teljes mértékben végre fogják hajtani az érintettek, hogy rendeződjön a belpolitikai helyzet.

Nikola Gruevszki múlt év novemberében Budapesten is járt Forrás: AFP/Attila KISBENEDEK/Attila Kisbenedek

A pártok közötti kommunikáció elindításához hozzájárulhat Johannes Hahn szkopjei látogatása is, az uniós politikus ugyanis pénteken leül tárgyalni a négy legnagyobb párt vezetőségével, hogy az előre láthatóan április 24-én rendezendő választásokig tartó időszak lépéseiről, illetve az ország jövőjéről egyeztessen.

A választásokig átmeneti kormány irányítja a balkáni országot,

amelyet majdnem tíz évig vezetett a jobboldali Nikola Gruevszki.