Januárban 91 ezer menekült érkezett Németországba

németország, migráció, migráns, bevándorlás,
Young migrants wait for the arrival of the German President at an accommodation for refugees in Bergisch Gladbach, western Germany, on November 12, 2015. AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A téli miatt valamivel kevesebb menekült érkezett Németországba januárban az egy hónappal korábbihoz képest.
Vágólapra másolva!

A német belügyminisztérium adatai szerint januárban 91671 menekültet regisztráltak. Ez jóval kevesebb a decemberi 127320-hoz képest; a csökkenés valószínűleg az időjárással magyarázható – számolt be az AP hírügynökség.

Egyre többen ellenzik

A 80 milliós Németországba tavaly 1,1 millió menekült érkezett, ami komoly feszültségeket kelt. A kormányzat a héten fogadta el a menekültügyi reformjavaslatot, amely márciusban léphet életbe, és jelentős szigorításokat tartalmaz annak érdekében, hogy csökkenjen az érkezők száma.

A tél miatt kevesebben jönnek Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Erre annál is inkább szükség van, mert a németek egyre elégedetlenebbek a kormánnyal. Az ARD televízió szerdán hozta nyilvánosságra legfrissebb közvélemény-kutatásának eredményét, amely szerint a megkérdezettek 81 százaléka nem bízik abban, hogy a kormány képes kezelni a menekülthelyzetet, 61 százalék pedig általában elégedetlen a kabinet teljesítményével.

Mindössze 46 százalék elégedett Angela Merkel kancellár munkájával – ez 12 százalékos kevesebb, mint egy hónappal korábban, és a legalacsonyabb érték 2011 óta.