A tömegben elakadt egy tank a török puccskísérlet során. Több száz tüntető vette körbe, téglákat, köveket dobáltak és támadták a katonát, aki a tankban ült. Mégis megmenekült.

A török Hurriyet News szerint a kiskatonák azt hitték, hogy gyakorlaton vannak - legtöbbjük azt mondta, miután letartóztatták őket, hogy feletteseik hadgyakorlatra küldték őket. Azt állítják, hogy csak akkor jöttek rá, hogy államcsínybe keveredtek, amikor a civilek elkezdték megmászni a harckocsikat. 

Egy interneten szivárgó videón látszódik, hogy a tömegben elakadt a tank. Egy férfi dühödten ugrott a tankra, és elkezdte kirángatni a kiskatonát,

majd a fejét taposta.

Aztán téglákkal, kövekkel dobálták a tankot és közben gúnyolódtak. A kiskatona végül kimászott a tankból, az arcán látszott, hogy nagyon fél, fogta a nyakát és a fejét - így védte magát. Aztán felemelte a kezét. 

Ekkor két férfi és egy rendőr is felmászott a tankra. Csendre intették a tömeget, és arra kérték az embereket, hogy ne dobáljanak tovább. A tüntetők azonnal engedelmeskedtek. 

Ebben a rendkívüli pillanatban a rendőr védelmezően segített a katonának kimászni a tankból. Megölelte a fiatal férfit és elvezette.