Vallomást tett az a férfi, akit azzal vádolnak, hogy tőle vették a fegyvereket a párizsi merényletek elkövetői. A bíróság négy év három hónap börtönt ajánlott neki, ha beismerő vallomást tesz. A bíróság szerint nem bizonyítható, hogy terrortámadást támogatott, a bő négy évet fegyvercsempészetért kiszabhatják rá.

Beismerő vallomást tett az a fegyvercsempészettel gyanúsított montenegrói férfi a müncheni tartományi bíróságon szeptember 23-án, pénteken, akit jelentős mennyiségű fegyverrel és robbanóanyaggal fogtak el tavaly a német hatóságok pár nappal a 130 ember halálát okozó párizsi merényletek előtt.

A bíróság négy év és három hónap börtönt ajánlott a férfinak, ha beismeri, hogy fegyvert és robbanóanyagot csempészett. Ítélet a jövő hétre várható.

Arzenál volt a csomagtartójában

A férfit tavaly november 5-én fogták el az osztrák-német határon, kocsija csomagtartójában egész arzenálra bukkantak: kézigránátok, több Kalasnyikov gépkarabély, pisztoly, revolver, lőszer és dinamit került elő a hozzávaló gyutacsokkal.

Az ügyészség szerint az 51 éves férfinak a fegyverek típusából tudnia kellett volna, hogy azokat támadáshoz fogják felhasználni, a müncheni bíróság viszont úgy ítélt, hogy nincs kellő bizonyíték a vádpont alátámasztásához.

Azt mondta, pénzszűkében volt

Korábban a hatóságok megállapították, hogy a kocsi navigációs rendszerében egy párizsi cím volt beállítva. A nyomozók azonban máig nem tudták megállapítani, hogy a férfi kapcsolatban állt-e merénylőkkel.

A vádlott azzal védekezett, hogy pénzszűkében volt, és 2000 eurót (620 ezer forintot) keresett volna az úttal.