Igazi apró világot építettek fel New Yorkban

Gulliver's gate
A miniature model of the Wall Street Bull in New York, part of Gulliver’s Gate, a miniature world being recreated in a 49,000-square-foot exhibit space in Times Square, is seen during a preview April 10, 2017. In troubling political times, New York's latest tourist attraction offers visitors international escapism -- a $40 million installation of 50 nations in miniature: a kind of Gulliver's Travels for the 21st century.Four years in the making and now open for previews just off Times Square, Gulliver's Gate hopes to draw a million visitors a year to its Lilliputian-style world crafted by hundreds of artists around the world. / AFP PHOTO / TIMOTHY A. CLARY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY MENTION OF THE ARTIST UPON PUBLICATION - TO ILLUSTRATE THE EVENT AS SPECIFIED IN THE CAPTION
Vágólapra másolva!
A mini világban eddig 50 ország látványosságai kaptak helyet, de az alkotók ígérik, hogy folyamatosan bővítik az interaktív kiállítást.
Vágólapra másolva!

Négy év alatt épült fel a mini világ

A négy év alatt felépülő liliputi világban helyet kapott többek között Mekka, a Tádzs Mahal, a Panama-csatorna, az Abbey Roadon masírozó Beatles, a pekingi Tiltott Város, és a Rio de Janeiró-i Megváltó Krisztus-szobra is.

Forrás: AFP/Timothy A. Clary

10 ezer jármű közlekedik a kicsinyített világban

Az építők mindenre gondoltak,

a mini repülőtéren le és felszállnak a gépek, a vasúti síneken apró vonatok robognak, ráadásul Velence csatornáin gondolák úsznak a vízen.

A mini világban összesen 10 ezer jármű kapott helyet.

Adele is koncertezik

De nem csak a járművek interaktívak, a különböző helyszíneken igazi élethelyzetekbe leshetnek bele a látogatók. Manhattanben egy balesethez siető mentőautót láthatnak, de az épületek ablakain is beleshetnek és megnézhetik, hogy mit csinálnak az ott élő emberek.

Londonban több híresség, például Adele, vagy a The Clash koncertjeit is megnézhetik az arra kíváncsiak, sőt még bele is hallgathatnak azokba. Az élményt villódzó fények teszik teljessé.

New Yorkot a Szabadság-szobor, az Empire State Building, a Broadway, és a Central Park képviseli.

Még bővítik a mini világot

Michael Langer, a Gulliver's Gate társalapítója azt ígéri, hogy nem állnak le az építkezéssel.

A Gulliver's Gate építésében többek között New York-i, argentin, jeruzsálemi, pekingi, olasz és szentpétervári művészek vettek részt. A belépőért cserébe a látogatók saját liliputi másukat is megkapják, amit elhelyezhetnek a 100 ezer lakosú mini világban.