Megbénul Olaszország közlekedése az országos sztrájk miatt

Vágólapra másolva!
Este kilenctől kezdődik az olasz vasutasok 24 órás sztrájkja, amihez pénteken a légiközlekedés dolgozói és a városi tömegközlekedés is csatlakozik majd.
Vágólapra másolva!

Az olaszországi sztrájkot elsőként a vasúti dolgozók kezdik csütörtökön este kilenckor, ami péntek este kilencig tart majd. A nemzetközi járatok és a nagysebességű vasúthálózat közlekedése biztosított, valamint járnak az olasz repülőterek gyorsvasútjai is.

A helyi vonatjáratokat egyedül a péntek reggeli és a délutáni csúcsforgalom időszakára garantálják.

Az országos sztrájkot az olasz szakszervezetek a közlekedési szektor tervezett privatizációja és liberalizációja elleni tiltakozásként tartják. Graziano Del Rio közlekedési miniszter szerint nehézségek várhatóak a közlekedés megbénulása miatt.

Az Alitalia olasz légitársaság már 170 járatát mondta le péntekre.

Egyedül a délelőtti és a késő délutáni órákban biztosítják a légijáratok indulásait.

A sztrájkhoz több olasz légitársaság is csatlakozik, ezért érdemes lesz majd az indulás előtt érdeklődni a járatokról. A sztrájk miatt az olaszországi repülőjáratok egészen szombatig akadozhatnak.

A városi tömegközlekedés minden városban másként szünetel majd. Rómában reggel fél kilenctől délután ötig, majd este nyolctól ismét nem közlekednek a buszok, villamosok és metrók. Milánóban szintén csak a reggeli és kora esti járatok biztosítottak, de az a tapasztalat, hogy közlekedési sztrájk esetén

egész napra megbénul a tömegközlekedés.