Rendőrök őrzik a kanyarósokat Székelyudvarhelyen

Kanyaró Dr.Life Újra támad a halálos vírus? Magyarországtól nem messze tombol a kanyaró
Az ugrásszerű megbetegedések ellenére az Ukrán Tisztiorvosi Szolgálat még hivatalosan nem közölte, hogy kanyaró-járvány van keleti szomszédunknál.
Vágólapra másolva!
Látogatási tilalom van a székelyudvarhelyi kórház fertőző osztályán, mert az elmúlt hetekben több mint száz kanyarógyanús esetet jelentettek a városban. A rendőrökre azért van szükség, nehogy a betegek megszökjenek.
Vágólapra másolva!

Jelenleg 32 kanyarógyanús beteg fekszik a kórházi osztályon,

többségük gyerek és csecsemő,

akiket az anyukkal együtt fektetnek be.

A kórház próbálja megnyugtatni a környékbelieket, hogy ellenőrzésük alatt tartják a kanyarógyanús betegeket, de eddig három embernek sikerült megszöknie az intézményből. A rendőröknek ezért muszáj volt közbelépniük, de ők vigyáznak a kórházi dolgozók biztonságára is.

Forrás: Thinkstock

Nem ritka ugyanis a kórházban, hogy

a hozzátartozók szidják az alkalmazottakat, megfenyegetik őket,

ablakokat szednek ki a helyükről és köpködnek az épületben.

Tar Gyöngyi, Hargita megye tisztifőorvosa elmondta: a kanyarógyanús esetek a Székelyudvarhely környékén élő hátrányos helyzetű közösségekben jelentkeztek

A közösségben már oltanak.

Romániában június végéig országszerte 7491 igazolt kanyarós megbetegedést jelentettek a betegség tavaly februári megjelenése óta, közülük 5500-an idén kapták el a kórt. A járvány az ország teljes területére kiterjedt. Az első félév végéig 31 halálos áldozatot követelt a kanyarójárvány Romániában.