Trump Észak-Koreáról: A stratégiai türelem elfogyott

President Donald Trump and President Klaus Iohannis of Romania Joint Press Conference POLITICS Politician Washington DC United States USA Donald Trump Politics US President Political Meetings White Hourse Presser PRESS CONFERENCE
President Donald Trump and President Klaus Iohannis of Romania, held a joint press conference in the Rose Garden of the White House, on Friday, June 9, 2017. (Photo by Cheriss May/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Határozott választ kért pénteken Donald Trump amerikai elnök Észak-Korea fegyverkezési programjának ügyében miután megbeszéléseket folytatott a Fehér Házban Mun Dzse In dél-koreai elnökkel.
Vágólapra másolva!

Trump azt mondta, hogy az Észak-Koreával szemben tanúsított stratégiai türelem elfogyott.

- mondta az elnök a Fehér Ház rózsakertjében Mun mellett állva.

Mun a szankciókon és párbeszéden alapuló, átfogó és fokozatos megközelítésről beszélt Észak-Koreával kapcsolatban.

Trump és a dél-koreai elnök egyetértett, hogy nyitottak a párbeszéd felújítására Észak-Koreával, de csak bizonyos feltételek teljesülése esetén.

Mun egy washingtoni előadásában arról beszélt, hogy előmozdíthatná a tárgyalásokat, ha Észak-Korea befagyasztaná nukleáris és rakétakísérleteit, és szabadon engedné azt a három amerikait, akit Észak-Koreában tartanak fogva. A megbeszélések pedig csak akkor lehetnek hatékonyak, ha Kim Dzsong Un észak-koreai diktátor is részese a tárgyalásoknak, melyek célja az észak-koreai atomprogram teljes felszámolása kell, hogy legyen.