Több mint ezer rendőr tüntetett a görög parlament előtt

Vágólapra másolva!
Több mint ezer rendőr tüntetett szerdán a görög parlament épülete előtt tiltakozásul a kormány korábbi - a fizetéssel, a munkakörülményekkel és a létszám-, valamint a költségvetési hiány orvoslásával kapcsolatos - ígéreteinek megszegése ellen.
Vágólapra másolva!

- Tiltakozunk a kormány nekünk tett hamis ígéretei ellen, és elvárjuk, hogy tiszteletben tartsa azokat - közölte az EFE spanyol hírügynökséggel Hrisztosz Szindrevelisz, a rendőrségi alkalmazottak országos szakszervezetének (POASY) szóvivője.

A rendőrök azt követelik a kormánytól, hogy hajtsa végre a legfelsőbb közigazgatási bíróság 2014 júliusában hozott döntését, mely alkotmányellenesnek nevezte a rendőri alakulatok fizetésének megnyirbálását 2012-ben.

Ezen kívül a rendőrök

a munkaidő tiszteletben tartását kérik a kormánytól,

amit állításuk szerint gyakran kell túlteljesíteniük a létszámhiányból fakadóan.

Rontja a munkájuk hatékonyságát

A POASY adatai szerint Görögországban a pénzügyi mentőcsomag keretében 6700 álláshelyük szűnt meg, ezért a szakszervezet az állások minél hamarabbi visszaállítását és feltöltését kéri a kormánytól.

A szindikátus emellett

a rendőrségi erőforrások rendszeres megkurtításának is igyekszik véget vetni.

A szakszervezet szerint a költségvetési hiány a rendőrség járműveinek hibás karbantartását eredményezi, ami a belső kommunikációs rendszer elavult technikai szintjével egyetemben rontja a bűnözés elleni harc hatékonyságát.