Megkínzott és meggyilkolt két nyugdíjast egy migráns Ausztriában

Linz és a Duna
Vágólapra másolva!
Ahogy rendőrségi nyelven szokták mondani, hajtóvadászat indult a tunéziai migráns ellen, aki pénteken páratlan kegyetlenséggel megkínzott és megölt egy idős házaspárt a békés és gazdag osztrák városban, Linzben. A gyilkos másfél nap után maga ment be a rendőrségre és feladta magát.
Vágólapra másolva!

Pénteken a tunéziai migráns betört egy idős házaspárhoz. Először a 85 éves asszonyt puszta kézzel megfojtotta, majd a 87 éves férjet össze-vissza szurkálta. Amikor látta, hogy a szerencsétlen ember még mozog, a házban talált egy botot, és azzal agyonverte.

Linzben történt a szörnyű támadás Forrás: Flickr/Master of Felix

A holttesteket leöntötte benzinnel, majd megyújtotta. Ezután az egész ház leégett, a tunéziai férfi pedig elmenekült. A Heute című osztrák televízióműsorban beszéltek arról először, hogy

nem egyszerű rablógyilkosság volt, hanem a migráns kifejezetten politikai céllal ölte meg az idős embereket.

Az osztrák napilapok internetes kiadásai is foglalkoztak természetesen a hírrel. Kiderült, hogy a rendőrségen azt vallotta a migráns, hogy gyűlöli a jobboldali pártokat, különösen az osztrák Szabadságpártot.

Mivel a két nyugdíjas szimpatizált a Szabadságpárttal, ezért ölte meg őket.

A Kronen Zeitung úgy tudja, hogy a linzi Szabadságpárt egyik képviselőjével néhány éve veszett össze a migráns, mert másként kívánta volna szankcionálni az állatkínzást, mint a párt.

A tunéziai férfi mint menekült érkezett Ausztriába a nyolcvanas évek végén. Letelepedési és munkalehetőséget kapott, sokáig úgy tűnt, hogy beilleszkedett. Pénteken kiderült, hogy nem. Saját bevallása szerint politikai megfontolásból megkínzott és meggyilkolt egy idős házaspárt.