Lövöldözés egy marylandi iskolában

Great Mills, 2018. március 20. Rendőrautók sorakoznak a Maryland állambeli Great Mills egyik gimnáziuma előtt, ahol lövöldözés történt 2018. március 20-án. Áldozatokról nem érkezett jelentés. (MTI/AP/Alex Brandon )
Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt Maryland-ben a Great Mills gimnáziumban - adta hírül a Fox News. Két tanuló megsebesült, egyikük állapota válságos. A lövöldöző diákot a biztonságaik megsebesítették, és nem sokkal később meghalt.
Vágólapra másolva!

A lövöldözést a St. Mary's Sheriff Hivatal is megerősítette, a szülőket arra kérik, hogy ne menjenek az iskolához. A diákokat a Leonardtown gimnáziumba menekítik át.

Az NBC Washington több sérültről is beszámolt. Tim Cameron seriff azt nyilatkozta, hogy a lövöldözés reggel történt az iskola kezdés után nem sokkal ás hárman sérültek meg. A Daly Mirror szerint az egyik sérült a fegyveres.

A legfrissebb hírek szerint a lövöldöző meghalt.

Rendőrautók sorakoznak a Maryland állambeli Great Mills egyik gimnáziuma előtt, ahol lövöldözés történt 2018. március 20-án. Forrás: MTI/AP/Alex Brandon

Az NBC Washington azt írja, hogy helyi idő szerint reggel, iskola kezdés után a 17 éves Austin Wyatt Rollins egy félautómata fegyvert rántott és rálőtt egy lányra és egy fiúra. Cameron seriff azt nyilatkozta, hogy a 16 éves lány kritikus állapotban van, a 14 éves fiú könnyebben sérült.

Egyelőre nem tudni a merénylet okát, és hogy milyen kapcsolat fűzte Rollinst a lelőtt lányhoz.

A tűzharcba résztvett az iskola egyik alkalmazottja is, aki képzett fegyveres.

Ő nem sérült meg.

A Great Mills körülbelül 60 mérföldre, délkeletre fekszik Washingtontól és 1600, 14 és 18 év közötti tanulója van. Larry Hogan, Maryland kormányzó azt mondta, figyelemmel kíséri a történéseket, meg ad minden segítséget a rendőrségnek és imátkozik a diákokért és az iskolai személyzetért.

A szövetségi nyomozók is a helyszínre tartanak.

BREAKING: Special Agents from @ATFBaltimore Hyattsville I and II Field Offices are en route to a shooting reported at Great Mills High School in St. Mary's County, Md.

Az iskola szóvivője azt nyilatkozta, hogy az épület rendben van, a Sheriff Hivatal vizsgálatot folytat.