Helikopter-balesetben meghalt egy mexikói kormányzó és szenátor férje

government Horizontal
Members of Federal Police search the scene of a helicopter accident in which the governor of the Mexican state of Puebla, Martha Erika Alonso, and her husband, senator and former governor of the same region, Rafael Moreno, died when the chopper plummeted to the ground in San Pedro Tlaltenango after taking off from nearby Puebla, on December 24, 2018. - The cause of the accident is still unknown. (Photo by STR / AFP)
Vágólapra másolva!
Helikopter-balesetben meghalt Martha Erika Alonso, Puebla mexikói szövetségi állam kormányzója és férje, Rafael Moreno Valle Rosas szenátor, Puebla korábbi kormányzója.
Vágólapra másolva!

Alonso, a jobbközép Nemzeti Akció Párt (PAN) politikusa július 1-jén nyerte meg a kormányzói választást, azonban ellenfelei vitatták a voksolás eredményét, szerintük választási csalás történt, így egészen december 9-éig kérdéses volt a győzelme, míg egy választási bíróság meg nem erősítette azt.

Hivatalát december 14-én foglalta el.

A mexikói közösségi hálókon emiatt sokan gyanúsnak találták a szerencsétlenséget, gyilkosságot sejtenek a háttérben.

A hatóságok egyelőre nem közölték, hogy mi okozhatta a helikopter-balesetet az észak-amerikai ország középső részén. Az sem világos, hogy a pilóta is meghalt-e.

Gyanúsak a baleset körülményei Forrás: AFP/Str

Alonso férje, az ugyancsak PAN-tag Rafael Moreno Valle Rosas 2011 és 2017 között volt Puebla kormányzója.