A párizsiak petícióban kérik a francia kormány fellépését a kiskorú migránsbűnözök ellen

2018.04.08. 13:38

Párizs jelentős részben bevándorlók lakta negyedeiben - La Chapelle, Goutte-d'Or és Barbès – petícióban követelik Franciaország kormányától, hogy lépjenek fel a fiatalkorú, főleg Marokkóból származó migránsbűnözőkkel szemben. A legnagyobb gondot a szexuális zaklatás és a bolti lopás jelenti.

Az aláírásgyűjtés csak most indult, ennek ellenére a La Chapelle, Goutte-d'Or és Barbès negyedekben már több mint 1 600-an írták alá.

Migránsok Párizsban.Forrás: MTI/EPA/Etienne Laurent

A helyiek azt követelik, hogy a kerületi és a párizsi önkormányzat tegyen valamit a fiatalkorú migránsbűnözés ellen. A 18 év alatti illegális bevándorló gyerekek elsősorban nőket zaklatnak. Jelentős részük drogozik, illetve kábítószer-kereskedelemmel foglalkoznak – írja a Breitbart a Le Parisien nevű francia lapra hivatkozva.

Egy francia nőt, Mireille-t és 15 éves lányát vasárnap este megtámadott három fiatalkorú migráns. Az egyik közülük megpróbálta a lány ruháját letépni.

Mireille nem érzi magát biztonságban a történtek után, szerinte másoknak sem szabad sötétedés után sétálnia azon a környéken. A gyereke is félelemben él a támadás óta.

Tett feljelentést az ügyben, de a rendőrségnek még nem sikerült azonosítania a gyanúsítottakat.

Közben 257 üzlet tulajdonosa a fent említett három kerületben aláírt egy másik petíciót, amelyben tiltakoznak a kiskorú migránsok által elkövetett bolti lopásokkal ellen, és azt követelik Franciaország kormányától, hogy lépjen fel velük szemben.

A párizsi önkormányzat indított ugyan több programot is a 14-17 év között migránsok integrációja elősegítése érdekében, de a legtöbb bevándorló gyerek nem hajlandó részt venni ebben a programban.

Sok francia nőt azért inzultálnak a muszlim vallású illegális bevándorlók, mert szerintük ők nem öltöznek megfelelően.Itt tartunk tehát, hogy Párizsban, a fény és az európai kultúra (egykori) fővárosában a muszlim migránsok mondják meg, hogyan öltözködjenek a franciák, és ha ez nekik nem tetszik, akkor pedig megtámadják őket.