Összeütközött két tartályhajó kedden Szingapúr partjainál, és egyikük tartályából jelentős mennyiségű, cseppfolyósított propán-bután gáz ömlött ki - közölték a helyi hatóságok.

A Szingapúrban bejegyzett, Crystal Sunrise nevű hajó a szigetország délnyugati partjaitól egy mérföldnyire ütközött össze a görög Astro Saturn tankerrel - közölte a szingapúri kikötői hatóság. A Crystal Sunrise arról számolt be, hogy az ütközésben megsérült a gáztartálya, és ennek következtében 1796 tonna gáz szivárgott a szabadba.

A gázömlés azonban nem jelent komolyabb veszélyt, mert a cseppfolyósított propán-bután gyorsan elpárolog - közölte a kikötői hatóság, amelynek véleménye szerint a kiszabadult gáz a szárazföldi területektől távol egy óra alatt elillant. A hajók személyzete nem sérült meg.

Egy korábbi balesetben, tavaly szeptemberben öt tengerész meghalt amiatt, hogy egy indonéziai tanker a szingapúri partoknál nekiütközött egy Dominikában bejegyzett kotróhajónak.

A Szingapúri-szoros a világ egyik legforgalmasabb vízi útja. Az amerikai kikötői hatóságok szövetsége szerint csupán Sanghaj előzi meg az áthaladó hajók szállította teher össztömege alapján.