Elfogták a nashville-i lövöldözőt

Nashville lövöldözés letartóztatás Travis Reinking
Nashville, 2018. április 23. A nashville-i rendőrség felvétele az amerikai Travis Reinkingről egy hatósági járműben, a Tennessee állambeli Nashville-ben 2018. április 23-án. Az elfogott férfi a gyanúsítottja annak az előző napi lövöldözésnek a Nashville közelében működő Waffle House étteremben, amelyben négy ember életét vesztette, további három megsebesült. (MTI/EPA/Nashville-i rendőrség)
Vágólapra másolva!
Hétfőn délután egy Nashville közelében lévő kisvárosban letartóztatták azt a 29 éves férfit, aki vasárnap egy gofri-étteremben négy embert agyonlőtt.
Vágólapra másolva!

A rendőrség jelentése szerint a 29 éves Travis Jeffrey Reinkingre egy Nashville melletti erdős részen bukkantak rá, és a rendőrség által közzétett fotók tanúsága szerint a karja tele van horzsolásokkal és sebekkel.

A nashville-i rendőrség felvétele az amerikai Travis Reinkingről egy hatósági járműben Forrás: MTI/EPA/Nashville-i rendőrség/-------------------

A rendőrök szerint vasárnap óta az erdőben bujkált.

Kicsavarták a kezéből a fegyvert

Don Aaron, Nashville városi rendőrségének szóvivője az amerikai közszolgálati rádiót (NPR) részletesen tájékoztatta a történésekről.

Elmondta, hogy Reinking vasárnap helyi idő szerint kora reggel érkezett Antioch városának gofri-étterméhez,

félmeztelenül, egy AR 15-ös félautomata karabéllyal a kezében.

Lövöldözése során négy embert agyonlőtt, két vendéget pedig súlyosan megsebesített. Ámokfutásának az vetett véget, hogy az egyik vendég kicsavarta a kezéből a gyilkos fegyvert.

Az apja visszaadta a fegyvereit

A rendőrség - a leírások alapján - még vasárnap beazonosította az elkövetőt, akiről kiderült, hogy tavaly egyszer már letartóztatták Washingtonban, mert átmászott a Fehér Házat védő biztonsági korlátokon. A tavalyi incidens után

visszavonták a fegyvertartási engedélyét és elkobozták négy fegyverét is,

a hatóságok azonban később visszaadták a fegyvereket az édesapjának, aki ismét továbbadta azokat a fiának.

A vasárnapi lövöldözés után 160 szövetségi és helyi rendőr indított hajtóvadászatot a gyilkos után, akit a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) azonnal a tíz legkeresettebb bűnöző listájára tett. Hétfőn a nyomozók házról-házra járták végig Antioch városka épületeit, és az egyik helyi lakostól kapott információ alapján kezdték meg a közeli erdő átfésülését is.