Demokrata előválasztás: transznemű nő győzte le a 14 éves fiút

Vágólapra másolva!
Négy államban is előválasztásokat tartottak az Egyesült Államokban, a demokratáknak Minnesotában egy szomáliai származású nő a képviselőjelöltjük, Vermontban pedig egy transznemű indul a kormányzói székért.
Vágólapra másolva!

Connecticutban, Vermontban, Minnesotában és Wisconsinban tartottak előválasztásokat, amelyeken mind a Republikánus Párt, mind a Demokrata Párt hívei arról döntöttek, hogy melyik jelölt szerepeljen a novemberi félidős választások jelöltlistáján. Novemberben a 435 tagú képviselőházat teljes egészében megújítják, míg a 100 tagú szenátus egyharmadát választják újra - írta a 888.hu.

A novemberi kongresszusi választásokon a két középnyugati állam, Minnesota és Wisconsin eredményei döntőek lesznek, ebben a két államban ugyanis szoros versenyt jeleznek előre. Előválasztást tartottak Connecticutban és Vermontban is.

Az északkeleti Vermontban könnyen nyerte el a szenátori újrajelölést Bernie Sanders, aki a 2016-os demokrata párti elnökjelöltségért folytatott küzdelemben Hillary Clinton vetélytársa volt.

Sanders mindazonáltal nem demokrata párti színekben, hanem függetlenként indult.

A demokraták kormányzójelöltje a transznemű Christine Hallquist lesz Forrás: Origo

Vermontban a demokraták kormányzójelöltje a transznemű Christine Hallquist lesz. Az egyik ellenjelölt pedig egy 14 éves fiú volt. Programjának lényege az volt: ha nyer abbahagyja a 8. osztályt. Végül azonban hatalmas csatában legyőzte őt a férfiból nővé operált transznemű Christine Hallquist. A 62 éves Hallquist programjának középpontjában az állt, hogy ki akarja terjeszteni "az emberek morális iránytűjét".