Egy oroszországi cirkuszban előadás közben epilepsziaszerű rohamot kapott egy szibériai tigris. A megrendítő esetről egy néző videót is készített.

Az orosz Magnitogorsk városban egy cirkuszi előadás közben megrázó eseményeknek lehettek szemtanúi a nézők. A tigrisek voltak a porondon, éppen tüzes karikán ugráltak át, amikor megtörtént a baj - írja a Daily Mail.

A hatéves Zena nőstény tigris egyszer csak rosszul lett, epilepsziaszerű rohamot kapott a nézőktől pár méterre. Az idomár Handler Artur Bagdasarov attól tartott, hogy a többi tigris, ösztönösen megtámadja a legyengült állatot, és vérfürdőt rendeznek, ezért megpróbálta az állatot minél előbb eltávolítani a porondról. (  produkcióban összesen hét szibériai tigris vett részt.) Előbb a reflexpontjait próbálta ingerelni egy bottal, majd a farkánál fogva távolabb húzta Zenát, és hidegvízzel igyekezett fellocsolni, magához téríteni az állatot.

Bagdasarov nővére, Karina is a színtéren volt, ő a másik hat szibériai tigrist igyekezett távol tartani a begörcsölt állattól.

Pár perc múlva a szibériai tigris szerencsére magához tért.

Sok támadást kaptak a felvételen látottak miatt, miszerint kegyetlenül bántak a rosszul lett tigrissel, de az idomár kiáll igaza mellett, miszerint csak így tudta megmenteni az állat életét.