Gránátnak néztek egy övcsatot, lezárták a madridi pályaudvart

2018.11.07. 12:14

Több vonalon késnek a vonatok a barcelonai Sants és a madridi Atocha főpályaudvarok felé, mert reggel 8 óra körül mindkét forgalmas csomópontot lezárták bombafenyegetés miatt. 

A katalán rendőrség tájékoztatása szerint reggel 8 óra körül kaptak bejelentést a barcelonai pályaudvar üzemeltetéséért felelős ADIF vállalattól, hogy a csomagszkenner gyanús, robbanószerkezetnek látszó tárgyat mutatott az egyik utas bőröndjében.

A hatóságok a helyszíni ellenőrzés során azonban nem találtak semmit, ezért nem sokkal tíz óra után feloldották a korlátozást, amely a nagy sebességű gyorsvasút (AVE) vonalait érintette.

Egy időre lezárták a madridi állomástForrás: Anadolu Agency/2018 Anadolu Agency/Burak Akbulut

A madridi állomáson egy övcsat okozott pánikot

Nagyjából ezzel egy időben rendelt el a spanyol rendőrség részleges zárlatot a madridi vasútállomáson, az utcára terelt utasok és dolgozók nagyjából fél óra után térhettek vissza az épületbe.

A spanyol sajtó rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte: Barcelonában a csomagszkenner felvételeinek másodlagos ellenőrzésekor találták gyanúsnak a bőröndöt, amelynek tulajdonosa addigra felszállt egy Madrid felé induló vonatra.

Az utast útközben sikerült azonosítani, a vonaton átvizsgálták a bőröndjét, így derült ki, hogy övének csatja vezette félre a biztonsági ellenőröket.

A történtek miatt az állomásokon tumultus alakult ki, a vonatok pedig több vonalon is késnek.