Öngyilkos merénylő támadt az afgán hírszerzés tagjaira

2018.12.11. 07:53

A merényletben négyen meghaltak, hatan pedig megsebesültek. A helyi hírügynökségek szerint az áldozatok száma emelkedhet.

A hírügynökségek egymásnak ellentmondó részleteket közöltek a merénylettel kapcsolatban. Míg a Reuters értesülése szerint a támadó a hírszerzés tagjait vette célba, addig a többi hírügynökség szerint egy biztonsági konvojt támadott meg.

A támadó Pagman város határánál hozta működésbe a robbanószerrel megpakolt autót a biztonsági konvoj közelében - jelentette ezzel szemben az AP amerikai és a dpa német hírügynökség Naszrát Rahími afgán belügyi szóvivőre hivatkozva.

Az EFE spanyol hírügynökség korábban szintén Rahímire hivatkozva arról számolt be, hogy a merénylő a testére erősített robbanószerkezetet hozta működésbe.

A merénylet elkövetőjeként egyelőre senki sem jelentkezett.

Mindeközben az ország déli, Kandahár nevű tartományában legalább nyolc rendőr meghalt a szélsőséges iszlamista tálibok éjszakai, órákig tartó támadásában egy biztonsági ellenőrzőpontnál - közölte Azíz Ahmad Azízi, a tartományi kormányzó szóvivője. A támadókat visszaverték, közülük tizenegyet megöltek - tette hozzá.