V4NA: Soros emberei Merkel kormányában

Soros György, Michael Roth
Vágólapra másolva!
Soros György hálózata közvetve a német kormányba és a német politikába is beépült. Míg a német kancellár csak közvetve, néhány minisztere nyíltan is vállalja a kapcsolatot a Soros György által finanszírozott European Stability Initiative think tankkel, vagyis az ESI-vel - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Az amerikai spekuláns és a német kancellár együtt nem mutatkoznak, az azonban alátámasztható, hogy a 2015-ös Merkel-tervet a Soros György alapítványa (OSF) által finanszírozott ESI vezetői írták meg és juttatták el a kancellárnak.

De nemcsak a német kancellár, hanem pártjának politikusai, kormányának tagjai és az ESI vezetősége között is közvetlen kapcsolat mutatható ki. Így feltételezhető, hogy a német kormány döntéseit különböző utakon befolyásolja az amerikai spekuláns, Soros György.

CDU

Angela Merkel kormányának gazdasági minisztere, Peter Altmaier egy tweettel hívta fel magára a figyelmet még 2019 januárjában. Ugyan fotó nem készült róla, de saját bevallása szerint együtt reggelizett Soros Györggyel a davosi konferencia ideje alatt.

Forrás: V4NA

Emellett Altmaier előszeretettel vesz részt a Soros György szervezeteihez köthető eseményeken is. Ilyen volt például, amikor 2016 márciusában részt vett a European Council on Foreign Relations (ECFR) szintén az Open Society Foundation által finanszírozott szervezet vitaestjén.

Forrás: V4NA

Merkel kormányának korábbi környezetvédelmi, természetvédelmi és nukleáris biztonsági minisztere (2009 és 2012 között), Norbert Röttgen ugyancsak az ECFR társelnöki tisztjét tölti be. Ez az a szervezet, amelynek konferenciáján a European Stability Initiative (ESI) vezetői egy, a lengyel jogállamiságról készített jelentésüket mutatták be, amelynek hatására két héttel később az Európai Bizottság eljárást indított a lengyel kormánnyal szemben. Szintén az ESI egyik társszervezetének projektjében vett részt a német Bundestag egykori másik CDU-s képviselője, Ruprecht Polenz is.

Az ECFR mondhatni társszervezete az ESI (European Stability Initiative) egy think tank, amelynek irodái vannak Brüsszelben, Berlinben és Bécsben. 1999-ben alapította Gerald Knaus, aki a nyugat-európai politika egyik jelentős aktivistája már a ’70-es évek óta. Ha valaki végignézi Gerald Knaus ismerőseit a Facebookon, egyértelműen láthatja, hogy számos német vezetővel ápol kapcsolatot.

Köztük van például Andreas Nick, német CDU-s politikus is, aki pártján belül Magyarországért felel. Amikor a magyar kormánypárt, a Fidesz EPP-vel való kapcsolatáról kérdezték, úgy felelt, olyan, mintha könyörögnének a kirúgásért. Ezután - saját elmesélése szerint - egy fideszes politikus megkérdezte tőle, hogy Soros György fizeti-e, ajtót mutatott neki. Azonban úgy tűnik, a fideszes politikus nem állt messze a valóságtól, ugyanis Soros György emberével jó kapcsolatot ápol Nick.

Gerald Knaus egyébként a CDU 2019. februári és a CSU márciusi migrációs konferenciájára is szakértőként volt meghívva, akár innen is ismerheti Roderich Kiesewetter, Jens Spahn CDU-s képviselőket, vagy éppen Doris Packot, aki egyébként 2014-ig az EPP soraiban foglalt helyet, és az EPP Nők szervezetének vezetője volt. De az Európai Néppárttal való kapcsolatról majd később.

SPD

A Soros György iránti kötelék azonban nem csak a CDU politikusain keresztül fedezhető fel. Az SPD-s német külügyi miniszter, Michael Roth számos eseményen jelent meg Soros György amerikai spekuláns oldalán.

Forrás: V4NA

Majd az elsők között háborodott fel a magyar kormány által kihelyezett Soros-plakátokon is. Roth egyébként információink szerint jó kapcsolatot ápol az ESI vezetőjével, Gerald Knausszal is. Az SPD egy másik politikusa (2002 és 2017 között az SPD színeiben a Bundestag politikusa volt), Christoph Strässer jóbaráti kapcsolatot ápol Gerald Knausszal, akivel egy, az OSF által támogatott konferencián közösen adott elő.

Forrás: V4NA

Információink szerint Knaus egyébként jó kapcsolatot ápol a szintén SPD-s Heiko Maasszal és Frank Schwabe-val is.

EPP

Korábban kitértünk Gerald Knaus és az EPP-s Doris Pack kapcsolatára is, azonban nem ő az egyetlen néppárti képviselő, akinek bizalmát élvezi. Szintén Facebook-kapcsolat is igazolja Arnaud Danjean francia EP-képviselővel meglévő szoros viszonyát. Danjean egyébként fellelhető a szintén Soros Györgyhöz köthető ECFR egyik konferenciájának előadójaként is.

Forrás: V4NA

Alexander Stubb, Finnország korábbi miniszterelnöke pedig közvetlen kapcsolatban van az amerikai spekulánssal.

Forrás: V4NA

De ami még érdekesebb, hogy Gerald Knaus egyik jobbkeze, az ESI kutatója, Adnan Cerimagic közös képen szerepel Joseph Daullal, az Európai Néppárt korábbi elnökével.

Forrás: V4NA

Cerimagic – aki mondhatni baráti kapcsolatot ápol Knausszal – 2013-ban csatlakozott az ESI-hez, előtte dolgozott Bosznia-Hercegovina külügyminisztériumában, illetve gyakornok volt az Európai Parlament Külügyi Bizottságának Titkárságán is.

S&D

Az európai szocialisták és demokraták pártcsaládjában politizáló Kati Piri is jó viszonyt ápol Gerald Knausszal – erről a Facebook-ismeretség is árulkodik. Emellett arra is érdemes figyelmet fordítani, hogy Piri 2016 júliusában Twitterén egy képet is megosztott, ahol Knausszal együtt dolgoznak az EU-török paktumon.

Forrás: V4NA

Knausnak azonban nem csak Pirivel lelhető fel közös képe az interneten. Az S&D korábbi elnöke, Hannes Swoboda is komoly tárgyalásokat folytatott Knausszal még 2014 novemberében, Törökországban.

Forrás: V4NA

Zöldek

De nemcsak a szocialistáknál, az Európai Zöldeknél is jó a kapcsolati tőkéje Gerald Knausnak. Facebook-barátai között köszöntheti Viola von Crammont, és információink szerint jó viszonyt ápol Cern Özdemirrel és Ska Kellerrel, az Európai Bizottság zöldek által delegált csúcsjelöltjével is. A jó kapcsolatot közös kép is bizonyítja Manuel Sarrazinnal, akivel egymás mellett ülve konferenciáztak.

Forrás: V4NA

ALDE

Az európai liberálisok nagyágyúja, Guy Verhofstadt pedig nem mással, mint magával Soros Györggyel szorít kezet néhány fotó tanúsága szerint, így a képek szerint őt sem nehéz utolérnie a Soros-hálózatnak, ha érvényesíteni akarja akaratát az Európai Unióban.

Forrás: V4NA

Mindebből az sejlik fel, Európában szinte minden párt bekötött a Soros-hálózathoz.