Egy 17 éves fiút késeltek halálra Észak-Londonban

Késelés, London, gyilkosság, Hackney
Egy korábbi, április 5-i káselésnél helyszínelnek a londoni rendőrök. Akkor egy 20 éves fiatalembert szúrtak halálra a Hackney negyedben.
Vágólapra másolva!
Egy 17 éves fiút szúrtak mellkason az észak-londoni Islington kerületben. Szemtanúk szerint legalább két tinédzser támadt rá, el akarták venni a biciklijét, ekkor érte a halálos szúrás. A gyilkosság néhány száz méterre történt a fiú otthonától 
Vágólapra másolva!

A megszúrt fiú egy közeli boltban próbált segítséget kérni, de közben összesett. A közelben lévők és az orvosok kétségbeesetten próbálták megmenteni az életét, de nem sikerült - olvasható az EveningStandard oldalán.

Már nyolc embert öltek meg londoni utcáin ebben az évben, a leszúrt kamasz volt a második tinédzser.

- mondta az apa. Szemtanúk szerint el akarták-e lopni a kerékpárt, de a fiú nem akarta odaadni, ekkor szúrták meg. A rendőrség először egy 16 és 17 éves, később pedig egy 18 éves gyanúsítottat is őrizetbe vett.

Egy korábbi, 2018. április 5-i késelésnél helyszínelnek a londoni rendőrök. Akkor egy 20 éves fiatalembert szúrtak halálra a Hackney negyedben. Forrás: Getty Images/Christopher Furlong

Egy, éppen akkor egy közeli bárban lévő 18 éves testőr is megpróbálta megmenteni a járdán fekvő vérző fiú életét, sikertelenül. A mentő kb. hat perc múlva érkezett a helyszínre, ekkor már a gyerek apja is ott volt. Szemtanúk szerint egy nagy „Rambo-késsel” szúrták meg.

Mark Wrigley, a nyomozást vezető főfelügyelő azt mondta, hogy

Az Origo is többször beszámolt arról, hogy Londonban megszaporodtak a késeléses támadások és gyilkosságok, emiatt London pakisztáni származású muszlim polgármesterét már sokszor érte bírálat.