Nincs már életveszélyben a 10. emeletről ledobott hatéves kisfiú

Tate Modern
2019. augusztus 5-én a 17 éves Jonty Bravery ledobott egy hatéves francia kisfiút a londoni Tate Modern képzőművészeti galéria tetőteraszáról.
Vágólapra másolva!
Ahogy arról vasárnap az Origo is beszámolt, ledobtak egy hatéves gyereket a londoni Tate Modern múzeum teraszáról, a bűncselekmény elkövetésével egy 17 éves tinédzsert gyanúsítanak, akit emberölés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vettek. A kisfiút a tizedik emeletről dobták le, és az ötödikre esett, mentőhelikopterrel szállították kórházba. Állapota továbbra is kritikus, de stabil. 
Vágólapra másolva!

Stabil az állapota annak a hatéves kisfiúnak, akit vasárnap délután dobtak le a londoni Tate Modern múzeum teraszáról, a helyi erők szerint

nincs már életveszélyben.

Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyik kórházba szállították a fiút, de azt elárulták, hogy francia, és a szüleivel volt a múzeumban.

A múzeum szóvivője elmondta, hogy kinyitottak hétfőn, de a kilátóterasz zárva maradt egész nap.

Az egyik szemtanú - aki egy barátjával és gyerekeivel volt ott a helyszínen - elmondta, hogy egy hangos csattanást hallottak, és egy nőt, aki azt ordibálta, hogy

Az ott lévők tartottak vissza egy embert, aki csak ott állt, és egész nyugodt volt - idézte fel a történteket az egyik szemtanú.

Azt továbbra sem lehet tudni, hogy mi volt a 17 éves tinédzser indítéka.

A rendőrség szerint nincs arra utaló jel, hogy ismerte az áldozatot.

A BBC újságírója, Olga Malchevska is ott volt, amikor a tragédia megtörtént, azt mondta, hogy gyerekeivel azonnal elhagyta a helyszínt, mindannyian le voltak sokkolva, és

több ember is pánikba esett.

Jonny Dymond, a BBC egyik tudósítója is a múzeumban volt, elmondta, hogy meglehetősen sok család volt ott gyerekekkel, a biztonsági őrök pedig azt mondták, hogy nem hagyhatják el a helyszínt.

Állítása szerint legalább két tűzoltó és tíz rendőrautó is megjelent.

A Tate Modern múzeumot egy használaton kívüli erőműben hozták létre a Temze partján 2000-ben, míg a kilátóterasszal kibővített rész 2016-tól működik.

Ez az épület volt az Egyesült Királyság legnépszerűbb turisztikai attrakciója 2018-ban, 5,9 millió látogatóval - írja a BBC.