Öngyilkos merénylők öltek meg több katonát Szíriában

2019.04.09. 09:58

Öngyilkos merénylők megtámadták kedden a szíriai kormányhadsereg egyik őrposztját az ország északnyugati részén. A robbanásokban rajtuk kívül három katona halt meg - jelentette a szíriai állami tévé.

Az eset hajnali három órakor történt Hama tartomány Tajbat al-Imam nevű települése közelében. A megtámadott katonák visszaverték a robbanómellényt viselő fegyveresek rohamát, de a kialakult tűzharcban és a robbanásokban elvesztették három bajtársukat" - jelentette az al-Ihbaríja tévé egy katonai forrásra hivatkozva.

A Szíriában kiterjedt aktivistahálózattal rendelkező Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szervezet értesülése szerint a támadásban - amelyet az Anszár at-Tauhíd nevű szervezet követett el - hat katona és három öngyilkos merénylő halt meg.

A hadsereg tüzérsége egy nappal korábban hevesen támadta a szervezet hadállásait Hama tartományban - tette hozzá az OSDH.

A szíriai kormány rendszeresen azzal vádolja a lázadókat, hogy megsértik az úgynevezett feszültségmentesítési övezetekről szóló megállapodást, amelyet Törökország és Oroszország közvetítésével kötött meg a két fél tavaly szeptemberben Idlíb és Hama tartományokra vonatkozóan.