Paolo Grimoldi: Nem hozhatjuk egész Afrikát Európába

Paolo Grimoldi - Lega Lombarda
Paolo Grimoldi, az olasz Liga parlamenti képviselője
Vágólapra másolva!
Paolo Grimoldi szerint az illegális bevándorlásra a valódi megoldás nem az elosztás, hanem a helyben segítség, valamint az embercsempészet elleni harc –mondta a Magyar Hírlapnak adott interjújában. A Liga parlamenti képviselője azt is hangsúlyozta, hogy nem hozhatjuk egész Afrikát Európába.
Vágólapra másolva!

Az olasz parlament felsőháza tegnap megszavazta a migrációs intézkedések további szigorítását, mellyel kapcsolatban az olasz képviselő elmondta, hogy nem akarják, hogy megismétlődjenek az egy hónappal ezelőtti események, amikor a Carola Rackete által vezetett német NGO hajó erőszakkal kötött ki Olaszország partjainál. A szigorítással megnehezítik az civil szervezeteknek, hogy Olaszországba érkezzenek és magasabb büntetéssel is kell számolniuk. Grimoldi kiemelte, hogy a törvényeiknek egy célja van:

illegálisnak nyilvánítani, ami illegális.

Hozzátette, hogy Olaszország korábban segítette az illegális migrációt, most azonban harcolnak ellene.
A képviselő szerint az országuk nem tud mindenkit ellátni, ezért elfogadják annak lehetőségét, hogy elosszák a migránsokat, de ezt nem tartják valódi megoldásnak.

Paolo Grimoldi, az olasz Liga parlamenti képviselője Forrás: Facebook

Grimoldi szerint ezeknek az embereknek meg sem kellene érkezniük Olaszországba és Európába.

–fűzte hozzá kiemelve, hogy egész Afrikát nem hozhatjuk Európába. Grimoldi a megoldást a helyben segítésben látja és abban, hogy minden eszközzel azok ellen harcoljanak, akik pénzt csinálnak az illegális bevándorlásból.