Egy szikláról eshetett a tengerbe a Mallorcán eltűnt magyar testvérpár

2019.10.28. 10:26

Minden bevethető eszközzel keresik a hatóságok azt a magyar testvérpárt, akik Mallorcán tűntek el a múlt héten. Többen látták, ahogy a viharos hullámok két embert elsodortak a partról. Lehet, hogy Katalin és Mihály volt az. A férfit és a nőt továbbra is eltűntként keresik, a családjuk nem adja fel a reményt – írja a Bors.

Pokollá vált annak a magyar családnak az élete, amely péntek óta hiába várja haza a rokonait Mallorcáról. A testvérpár, Katalin és Mihály egy szabolcsi településről indult el az álomnyaralásra, Cala Esmeraldába. Minden úgy indult, ahogy eltervezték, de szerda óta nem adtak magukról életjelet, és nem is lehet őket elérni.

Azt hiszem, pénteken kellett volna hazatérniük, de nem jelentkeztek. Akkor a család azonnal kapcsolatba lépett a helyi hatóságokkal – mondta a testvérpár egyik ismerőse a Borsnak.

Ezek után kiderült, hogy a szállodájukban több napja nem látták őket, és a takarításnál jöttek rá, hogy nem hagyták el a szállásukat időben. A személyzet mindent úgy talált, ahogy hagytak, akkor már valószínűleg napok óta nem jártak ott. A lap információi szerint a bérelt autójukat is megtalálták, a rendőrség és a szálloda is keresteti őket, a telefonjukat is próbálják bemérni.

Mindent bevetnek

A testvérpár eltűnésével egy időben egy nő jelentette be a rendőrségen, hogy látta, ahogy a Santanyi sziklás, veszélyes partszakaszáról két ember a vízbe került a viharban. Láttam, ahogyan egy hullám két embert is berántott Cala Esmeraldánál – mondta a spanyol Diario de Mallorca nevű lapnak a nő.

A rendőrök hajókkal, helikopterekkel, búvárokkal és speciális drónokkal keresik az eltűnt magyarokat, de a viharok nagyon megnehezítik a dolgukat.

Az Aurora nevű helyi hajó közben kiemelt egy férfi holttestet a tengerből, de még nem sikerült azonosítani.

A testvérpárt a magyar rendőrség is eltűntként keresi.

Az utolsó pillanatig reménykednek

A testvérpár családja és barátaik reménykednek abban, hogy Katalin és Mihály még életben van.
Szerda óta nem hallottunk felőlük, és semmilyen módon nem tudtunk kapcsolatba lépni velük. Kétségbe vagyunk esve, tudnunk kell, hogy róluk van-e szó– mondta egy helyi lapnak az egyik rokon.

A Borsnak az egyik hozzátartozó megerősítette, hogy most is keresik őket és folyamatosan kapcsolatban vannak a helyi hatóságokkal.

Reménykedünk benne, hogy nem ők azok. A család is azt reméli, hogy kapnak valamilyen információt, amibe kapaszkodhatnak. A remény az utolsó pillanatig él – mondta a hozzátartozó.

Ahogy korábban megírtuk, a Baleár-szigeteken és Katalóniában szerdán özönvízszerű esőzések voltak. Ketten meghaltak, hat embert azóta is eltűntként keresnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKK