Koronavírus: Olaszországban ismét többen haltak és betegedtek meg

Koronavírus, vírus, Olaszország, Nápoly
Police sanitary cleaning for Emergency Coronavirus in Naples, Italy March 29, 2020 (Photo by Paolo Manzo/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Emelkedett szombaton az új típusú koronavírus miatt Olaszországban megbetegedett és meghalt emberek száma, már 19.468 halálos áldozata van a betegségnek.
Vágólapra másolva!

Olaszországban szombatra 619 ember halt meg a Covid-19 miatt az előző napi 570 után. Az újonnan diagnosztizált esetek száma szombaton 4694-re nőtt a pénteki 3951-et követően.

A fertőzöttek száma 152.271.

A napi halálos áldozatok száma április 6. óta nem volt ilyen magas és április 4. óta nem szűrtek ki ilyen sok fertőzöttet. A korábbi meredek emelkedés után a megbetegedések és halálozások száma lelassult ugyan, de nem kezdett meredeken csökkeni, ahogyan azt sokan remélték, miután már lassan egy hónapja szigorú korlátozások között élik az életüket.

Forrás: AFP/NurPhoto/Paolo Manzo

Szombaton Olaszországban 3381 ember feküdt intenzív osztályon koronavírus-fertőzés miatt, ami nyolcadik napja folyamatos csökkenést jelent. A gyógyultak száma 30.455-ről 32.534-re nőtt.

Az új esetek növekedése Lombardiára veztehető vissza, ahol megduplázódott az újonnan diagnosztizáltak száma. Ugyanakkor a járványügyi szakemberek szerint az új esetek egyre kevésbé súlyosak,mintha gyengülne a vírus.