Szerda délután egy kisrepülőgép zuhant le és csapódott egy lakóépületbe az egyesült államokbeli Utah állam Roy településén. A balesetben egy ember, a 64 éves pilóta meghalt.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy mi okozta a balesetet. A becsapódás miatt két ház is megsérült. A hatóságok nyomozást indítottak az ügyben. A balesetben senki más nem sérült meg.

Egy 64 éves férfi, a pilóta meghalt a balesetben. Délután három óra körül szállt fel gépével a Bountiful reptérről és Ogden felé tartott. 

A lakónegyedbe lezuhant kis magánrepülőgép roncsaiForrás: MTI/AP/Standard-Examiner/Ben Dorger

A városi rendőrség részéről Matthew Gwynn elmondta, hogy a gép szárnya akadt bele az egyik ház tetejébe, majd a gép a parkolóba esett. Egy másik házat pedig tűzkár ért.   

Forrás: MTI/AP/Standard-Examiner/Ben Dorger

Az egyik helyi lakos, Kallan Tingey éppen az autópályán tartott hazafelé, amikor látta, hogy a kisrepülő egyszer csak oldalirányba kezd mozdulni. Azt hitte, hogy az autópályára fog zuhanni, de végül felfordult a gép és a lakónegyedbe csapódott. Szerinte motorhiba lehetett a probléma. 

Forrás: MTI/AP/Standard-Examiner/Ben Dorger

Egy másik szemtanú fekete füstöt, majd egy hatalmas robbanást látott és hallott. Hozzátette, hogy az elmúlt három évben négy repülőgép-baleset történt a környéken - írja a Gephardt Daily.