Kiengedhetik a börtönből a Madeleine McCann-ügy gyanúsítottját

A kép illusztrácó
Vágólapra másolva!
A német hatóságok álláspontja szerint, ha nem találnak bizonyítékot Christian Brückner ellen, akkor befejezik a nyomozást a 3 évesen eltűnt Madeleine McCann ügyében. A gyanú szerint a férfi elrabolta a kislányt és meggyilkolta.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Christian Brückner jelenleg egy németországi börtönben van egy 72 éves amerikai asszony megerőszakolása miatt.

Az ítélet elleni fellebbezéséről holnap fog dönteni az Európai Közösségek Bírósága. Ha bíró elfogadja a fellebbezést, akkor a férfi szabadlábra kerülhet.

Madeleine McCann Forrás: Getty Images

Mivel a német ügyészség kijelentette, hogy ha nem találnak bizonyítékot a férfi ellen a Maddie McCann-ügyben, akkor nem fogják folytatni a nyomozást, vagyis megvan arra az esély, hogy eltűnhet

– írja a The Sun.

Az ügyészség szerint a következő hónapokban biztosan el fog dőlni, hogy vádat tudnak-e emelni a férfi ellen. A lapnak a főügyész, Hans Christian Wolters elmondta, hogy szeretnék, ha a férfi őrizetben maradna, mert így ki tudnák hallgatni, ha vádat emelnek ellene.

Viszont hozzátette azt is, hogy a végtelenségig nem húzhatják az ügyet.

Elrabolták, amíg a szülei vacsoráztak

Madeleine McCann 3 éves volt, amikor a családjával Portugáliában nyaraltak 2007-ben. A kislány a két kisebb testvérével az egyik szállodai szobában aludt, miközben a szülei a barátaikkal együtt vacsoráztak egy étteremben. A gyerek ekkor tűnt el.

Még abban az évben a szülőket gyanúsították, de ezt később bizonyítékok hiányában megszüntették.

Christian Brückner 1995 és 2007 között többnyire azon a portugál üdülőhelyen élt, ahol a kislány eltűnt.