Csak a fehéreknek kell fizetni, rasszizmussal vádolnak egy amerikai ruhaboltot

Seattle, USA, Egyesült Államok, tüntetés, gyújtogatás, zavargás, 2020, George Floyd, rendőr, rendőrség, erőszak
SEATTLE, WASHINGTON - JUNE 12: Protesters silently march up 23rd Avenue South in Seattle, Washington on June 12, 2020. Black Lives Matter Seattle-King County hosted a silent march from Judkins Park up 23rd Avenue South ending at Jefferson Park. Noah Riffe / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Többen is a fehér bőrű emberek elleni rasszizmussal vádolnak egy amerikai, Georgia állambeli ruhaboltot, ahol jelenleg az időpontfoglaláshoz szükséges díjat csak a fehéreknek kell kifizetniük, a fekete és más színes bőrű emberek esetében elengedték azt. A radikális baloldal előretörése következtében egyre jobban felerősödik a fehérellenes rasszizmus egész Amerikában - írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. 
Vágólapra másolva!

A Savannah-ban (Georgia állam) található Civvies ruhabolt kezdeményezése nem nyerte el mindenki tetszését. Nemrég ugyanis bejelentették, hogy

a fekete és színes bőrű emberek esetében eltekintenek a 20 dolláros díjtól, amit az időpontfoglalásnál kell fizetni - a fehér embereknek azonban változatlanul meg kell fizetniük ezt az árat.

Mindezt a Facebookon közölte a bolt, az erről szóló posztot azonban már törölték. Egyben elnézést is kért az üzlet menedzsere, Raine Blunk.

A kedvezmény azóta érvényes, hogy az üzlet újra megnyitott a koronavírus miatti bezárás után. Az időponttal kapcsolatos, visszatérítendő díjat pedig azért csak a fehéreknek hagyták meg, hogy így segítsenek a jogfosztott közösségeken. Blunk azt is hozzátette, a kedvezmény célja, hogy azok az emberek is elérhessék az üzletben árult ruhadarabokat, akik alapból ezt nem tudnák megtenni.

Azt azonban Blunk is bevallotta, hogy sokan tartják rasszistának őket, hiszen éppen a fehér embereket éri hátrány a döntés miatt.

Nekik ugyanakkor állítólag megvan az az opció, hogy az időpontfoglalásnál azt mondják, nem értenek egyet a díjjal - ilyenkor a felelős menedzser felveszi velük a kapcsolatot, hogy közösen találjanak megoldást.

Azt viszont kijelentette a Civvies, hogy nem fogadja el azon fehér emberek időpontját, akik egyszerűen csak nem akarják megfizetni a díjat az új szabályok értelmében.

A díjszabással sokan nem értettek egyet,

volt, aki egyenesen bojkottal, illetve perrel fenyegette meg az üzletet.

Bár ezt sajnálattal fogadta a Civvies, a menedzser szerint nem megy szembe semmilyen törvénnyel az új intézkedésük.