Távozik tisztségéből Roman Prymula cseh egészségügyi miniszter, miután a sajtó rajtakapta, hogy szerda éjjel egy vendéglőben találkozott Jaroslav Faltynekkel, a kormányzó ANO mozgalom képviselőházi frakciójának vezetőjével.

Az érvényben lévő, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló kormányrendelet szerint a vendéglőknek zárva kell tartaniuk. A találkozóról készült fotókat a Blesk című bulvárlap pénteki kiadásában hozta nyilvánosságra. Prymula ráadásul maszkot sem viselt, amikor kijött a vendéglőből és beszállt szolgálati autójába.

Jan Hamácek belügyminiszter, a kormánykoalíciós Cseh Szociáldemokrata Párt elnöke, valamint az ellenzéki pártok vezetői azonnal követelni kezdték Prymula távozását az egészségügyi miniszteri tisztségéből. Prymula párton kívüli politikus, de tisztségében az ANO jelölte. Hamácek szerint Prymula a kormányrendelet megszegésével hiteltelenné vált, és nem maradhat posztján. Andrej Babis kormányfő szintén felszólította Prymulát: mondjon le, mert máskülönben ő hívja vissza tisztségéből. A kormányfő szerint Prymula a találkozóval súlyos hibát vétett. 
Ha az emberektől azt kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, (...) akkor nekünk kell jó példával elöljárnunk. Ilyen hibát nem lehet megbocsátani  - jelentette ki Babis.

"A miniszter viselkedése (...) sokkoló, katasztrofális és megbocsáthatatlan" - szögezte le Babis. A miniszterelnök délután találkozik Milos Zeman államfővel, hogy megvitassa vele a kialakult helyzetet. Babis reméli, hogy Prymula utódját rövidesen sikerül megtalálni, és ő már részt tud venni a hétfői kormányülésen.  Roman Prymula szeptember 21-től töltötte be az egészségügyi miniszter tisztségét, miután elődje, Adam Vojtech lemondott. Vojtech visszatérését a tárca élére Babis kizárta.