Megvakítottak egy nőt Afganisztánban, mert munkát mert vállalni

Vágólapra másolva!
Megtámadtak és megvakítottak egy 33 éves nőt Afganisztán Ghazni tartományában, amikor kilépett munkahelyéről, egy rendőrőrsről. A nőt apja dobhatta föl a táliboknak, aki ellenezte, hogy lánya az otthonán kívül vállaljon munkát. A tálibok tagadják, hogy ők követték volna el a bűncselekményt. 
Vágólapra másolva!

A megtámadott afgán nő most öt gyerekével bujkálni kényszerül a fővárosban, Kabulban. Apját őrizetve vették. A motoros támadók rálőttek áldozatukra és megsebesítették a szemét, melynek következtében a függetlenségről álmodozó nő megvakult. Amikor a kórházban felébredt, minden sötét volt. A Daily Mail idézte a nő szavait:

Khatera abban a pillanatban tudta, hogy elveszítette a látását.

Afghan woman blinded for working says father and Taliban responsible

Khatera was blinded and shot at as she left her job at an Afghan police station The 33-year-old got the job in Ghazni province with the support of her husband However her father opposed and she believes he enlisted the Taliban to harm her Khatera's father has been arrested and

Szerinte és a hatóságok szerint is tálib fegyveresek voltak az elkövetők, akik azonban tagadják, hogy közük lenne a bűncselekményhez.

Khatera szerint a támadókat apja informálhatta, aki vehemensen ellenezte azt, hogy lánya az otthonán kívül vállaljon munkát.

A nő nemcsak látását veszítette el, hanem álmát is, hogy önálló karrierje legyen. Néhány hónappal ezelőtt csatlakozott a tartomány rendőrségének bűnügyi részlegéhez. Khatera elmondta a Reutersek, hogy legalább egy évet szeretett volna szolgálni a rendőrségen, de az álom csak három hónapig tartott.

null

null

Különösen a közfeladatot vállaló nők elleni erőszakos támadások mutatnak növekvő tendenciát. Khatera esetében a rendőrtiszti hivatás is feldühíthette a tálibokat, akik szerint azonban ez egy családi ügy, és nekik nincs közük hozzá.

A szeme világát elveszítő nő gyerekkori álma volt az otthonán kívüli munka, éveken keresztül azonban eredménytelenül próbálta erről meggyőzni apját, férje támogatását azonban megszerezte.

A nő azt is elmondta, hogy sokszor, amikor szolgálatba ment, apja követte őt, aki kapcsolatba lépett a tálibokkal, és arra kérte őket, hogy akadályozzák meg, hogy munkába mehessen.

Az apa átadta a táliboknak a nő személyi igazolványának a másolatát is,

és a támadás napján végig hívogatta, hogy a tartózkodási helyéről érdeklődjön.

null

null

Khatera küszködik az alvással, felpattan, ha motorzúgást hall, és meg kellett szakítani a kapcsolatot tágabb családjával is, pl. anyja őt okolja férje őrizetbe vételéért. Kétségbeesetten reménykedik abban, hogy legalább részben visszakapja látását. Ha ez sikerül, akkor vissza fog térni a rendőrségre, és ott fogja folytatni munkáját - írja a Daily Mail.