Tovább romlik a járványhelyzet Izraelben

koronavírus izrael
Az új koronavírus járványa miatt védőmaszkot visel egy utas egy Tel-Aviv-i buszmegállóban.
Vágólapra másolva!
Két százalékra nőtt 1,8-ról egy nap alatt a pozitív tesztek aránya az izraeli egészségügyi minisztérium honlapja szerint, akik már a járvány harmadik hullámáról beszélnek.
Vágólapra másolva!

A csütörtökön megvizsgált 53 678 emberből ismét több mint ezren, 1072-en bizonyultak koronavírus-fertőzöttnek, és továbbra is a tömeges esküvőket rendező arab települések a legfertőzöttebbek.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök mégis optimistán nyilatkozott, amikor kijelentette, hogy már látszik a válság vége.

A kormányfő ellátogatott a koronavírus elleni majdani oltóanyagok tárolására és elosztására létrehozott új központba, ahol hangsúlyozta, hogy

Izrael minden polgára hozzájuthat majd a védőoltáshoz az általános egészségbiztosítás révén.

A járvány harmadik hulláma jöhet

A kormányfő optimizmusával szemben Natan As professzor, a koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó új biztos viszont kijelentette, hogy

még legalább egy évig együtt kell élni a járvánnyal.

"Nehéz napok állnak előttünk, nem lesz sem könnyű, sem rövid. Munkahipotézisem szerint a koronavírus velünk marad a következő évben" - mondta As.

A mintegy kilencmilliós Izraelben eddig 333 557-en fertőződtek meg igazoltan koronavírussal. Jelenleg 9686 aktív fertőzöttet tart nyilván az egészségügyi minisztérium honlapja. A SARS-CoV-2 vírus okozta betegségben február óta 2 836-an haltak meg Izraelben, jelenleg 504 koronavírusos beteget ápolnak a kórházakban országszerte, közülük 279-en súlyos állapotban vannak, és 108 embert lélegeztetőgépre kellett kapcsolni.