A szerb házelnök és a belügyminiszter is beoltatta magát az orosz vakcinával

Szerbia, Ivica Dacic,  Aleksandar Vulin
BELGRADE, SERBIA - JANUARY 6: Serbian parliament speaker Ivica Dacic (L) and Serbian Interior Minister Aleksandar Vulin (R) speak to the media after receiving Russia’s Sputnik V coronavirus vaccine in Belgrade, Serbia on January 6, 2021. Milos Miskov / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A szerb kormány több tagja is beoltatta magát a koronavírus elleni orosz vakcinával - közölte az N1 szerb hírcsatorna.
Vágólapra másolva!

Ivica Dacic szerb házelnök, Aleksandar Vulin belügyminiszter és Mirsaf Djerlek, az egészségügyi minisztérium államtitkára is beolttatta magát az orosz Szputnyik-V koronavírus elleni vakcinával szerdán Belgrádban.

A belgrádi Torlak virológiai intézetben beadott oltást követően Dacic elmondta: azért döntöttek a vakcina felvétele mellett, hogy példát mutassanak másoknak.

Ivica Dacic szerb házelnök és Aleksandar Vulin belügyminiszter az oltás után január 6-án Forrás: Anadolu Agency via AFP/2021 Anadolu Agency/Milos Miskov

A szerbiai gyógyszerügynökség (ALIMS) december 31-én engedélyezte 2400 ampullányi Szputnyik-V behozatalát Szerbiába és egyben biztonságosnak minősítette azt. Ez azt jelenti, hogy a Pfizer/BioNTech oltóanyaga mellett ezzel is olthatnak az országban.

A kormány tájékoztatása szerint

összesen kétmillió Szputnyik-V vakcinát rendeltek meg, jelentős része még januárban megérkezik az országba.

A két vakcinával ezen a héten 11 ezer embert terveznek beoltani Szerbiában.
Branislav Zeljkovic, a boszniai Szerb Köztársaság egészségügyi minisztere kedden számolt be arról, hogy az országrészbe február végéig érkezik az első szállítmány szintén az orosz vakcinából.