Többen meghaltak Afganisztánban egy kormányzati alkalmazottakat szállító busz elleni merényletben

Vágólapra másolva!
Hárman meghaltak, tizenegyen megsebesültek Kabulban egy kormányzati alkalmazottakat szállító busz elleni pokolgépes merényletben csütörtökön - közölték helyi tisztségviselők.
Vágólapra másolva!

A kabuli rendőrség megerősítette az áldozatok számát, de nem osztott meg részleteket a támadásról.
Abdul Szamád Hamid Poja, az információs és technológiai minisztérium tanácsadója szerint a buszt a tárca bérelte alkalmazottak szállítására, de egyelőre nem világos, hogy kik az áldozatok.

Az afganisztáni TOLONews nevű hírcsatorna szerint a robbantás helyi idő szerint reggel hét óra után történt a Szár-i-Kotal városrészben.

Eddig egyetlen helyi terrorszervezet vagy lázadó csoport sem jelentkezett elkövetőként, bár a kabuli vezetés a radikális iszlamista tálibokat vádolja azzal, hogy kampányt indítottak a kormányzati dolgozók, a civil társadalom ismertebb alakjai és újságírók meggyilkolására. A lázadók ezt tagadják.
Az incidens nem sokkal a megfeneklett afgánközi béketárgyalások újraindítását célzó moszkvai tanácskozások előtt történt, amelyre meghívót kaptak az afgán kormány tagjai, különböző politikai vezetők, a tálibok, valamint az Egyesült Államok, Kína és Pakisztán is.