Bevallotta a rendőrségen Olivier Duhamel, hogy rendszeresen megerőszakolta 14 éves nevelt fiát

Horizontal SIDE BY SIDE ASIDE
Frederic Mion President of the Institute of Political Studies of Paris (IEP) also known as Sciences Po (L) speaks with French political specialist and head of the Fondation Nationale des Sciences Politiques (FNSP) Olivier Duhamel (R) during the welcoming conference for the first year degree at Sciences Po's campus, in Paris, on August 26, 2016. - The director of Sciences Po, Frederic Mion, presented his resignation on February 9 2021 evening in a letter addressed to the educational community and students, in the wake of the Duhamel affair which led to the launch of an inspection to establish "responsibilities" and "possible flaws" within the school. (Photo by Ulysse BELLIER / AFP)
Vágólapra másolva!
Bevitték a rendőrségre a 70 éves, világszerte ismert francia baloldali politológusprofesszort, Olivier Duhamelt, hogy kihallgassák saját nevelt fia megrontásáról. Ugyanis Duhamel nevelt lánya egy könyvet jelentetett meg, amiben részletesen leírta, hogy a nyolcvanas években milyen borzalmakat követett el nevelőapja. Olivier Duhamel először eltűnt, bujkált, aztán mindent tagadott, de a rendőrségen megtört. Egyelőre nem tartóztatták le.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is megírta, Camille Kouchner év elején A nagy család címmel könyvet jelentetett meg. A jogásznő arról írt, hogy fiú ikertestvérét közös nevelőapjuk rendszeresen megerőszakolta. Akkor, amikor a fiú még csak 14 éves volt, és két éven át, folyamatosan kínozta a fiút.

A család előtt nem ismeretlen az ügy, hiszen 2011-ben már kihallgatta a rendőrség - az akkor már harmincegynéhány éves áldozatot. Azonban nem hittek neki, az édesanya pedig férje, az erőszakoló mellé állt, végül a kisfiút megrontó politológusprofesszort ki sem hallgatták.

Az anya, Evelyne Pisier, ismert baloldali jogászprofesszor, ő egyébként három éve meghalt. Az édesapa egyébként Bernard Kouchner.

Kouchner az egyik legnépszerűbb szocialista politikus volt, orvos, az Orvosok Határok Nélkül nevű szervezet egyik alapítója, a baloldali Bérégovoy-, illetve Jospin-kormány minisztere. Sőt, Francois Fillon jobboldali kormányának is tagja lett, amikor - választási ígéretüknek megfelelően - baloldalról is választott kormánytagot 2007 után a konzervatív francia kormány. Bernard Kouchner külügyminiszter lett, de alig egy év után megbukott.

Forrás: AFP/Ulysse Bellier

Olivier Duhamel, világszerte ismert baloldali politológus a Sciences-Po elnöke volt - ott képezték a francia politológusokat. Nem sokkal utána a Sciences-Po vezérigazgatója is lemondott, kiderült, ő is tudott Olivier Duhamel előéletéről. Sőt, le kellett mondania Elisabeth Guigou-nak is: neki meglehetősen furcsa pozíciója volt. Ő elnökölte a vérfertőzéseket vizsgáló parlamenti bizottságot... Guigou is ismert baloldali politikus, korábbi szocialista miniszter.

Olivier Duhamelt egyébként kirúgták az Europe 1 rádióadótól, ahol rendszeresen nemcsak politizált, de moralizált is.

Forrás: AFP/Christophe Archambault

Néhány hete derült ki, hogy a francia baloldal körberajongott filozófusa, a nyolcvanas években meghalt Michel Foucault 8, 9 és 10 éves kisfiúkat erőszakolt meg Tunéziában. És ismét előkerült Jack Lang, a sokszoros francia szocialista miniszter ügye is: számtalanszor gyanúsították, hogy kisfiúkat erőszakolt meg, de mindig elkerülte a felelősségre vonást.