Éric Zemmour: A francia oktatásügyi miniszter az LMBTQ-lobbi játékszere

Éric Zemmour
Vágólapra másolva!
Éric Zemmour francia jobboldali újságíró, politológus és a jövő évi francia köztársasági elnökválasztás egyik lehetséges jelöltje Twitter-oldalán élesen bírálta Jean-Michel Blanquer-t, a francia oktatásügyi minisztert a transznemű diákokra vonatkozó új miniszteri rendelete miatt, mert szerinte Jean-Michel Blanquer miniszter engedett az LMBTQ-lobbinak - írja a Valeurs actuelles konzervatív francia hetilap.
Vágólapra másolva!

A miniszter a „transznemű diákok kedvezőbb fogadtatása és ellátása érdekében" címet viselő rendelete ugyanis számos területen látja el kötelező utasításokkal a franciaországi oktatási intézményeket a transznemű diákok „helyes", jogszerű és elfogadó kezelése érdekében.

Éric Zemmour francia esszéíró, politikai újságíró Forrás: AFP/leemage/©Arnaud MEYER

A dokumentum rendelkezik például a keresztnév-változtatás, az iskolai öltözőhasználat, a mosdók és a kollégiumok témakörében is. Bármely transznemű diák által kezdeményezett névváltoztatás tiszteletben tartása kötelező a tantestület minden oktatója számára, az új keresztnevet az összes iskolai felületen, papíralapon, digitális térben és szóban is kötelező konzekvensen használni. Egyetlen kivétel az oklevél és diploma, amelyen a diáknak a vizsga időpontjában az állam által hivatalosan bejegyzett keresztnevét kell használni.

Ha az iskolában nincs koedukált öltöző, mosdó, akkor a transznemű diák mindig saját választása alapján használhatja bármely mosdót, akár a férfit, akár a női mosdót és az öltözőket is.

A kollégiumban pedig szintén saját nemi identitása alapján kell – akár külön szobát – biztosítani számára a választott szárny egyik hálótermében. Az öltözőket és a zuhanyzókat pedig egy előzetesen közösen lefixált időszakban egyedül használhatja.

A transzneműek zászlaja Forrás: Shutterstock

A miniszteri rendelet előzménye egy elszigetelt eset: 2020 decemberében egy 17 éves diák öngyilkosságot követett el, mert az iskola vezetése nem engedte meg a transznemű lánynak (született fiú tanulónak), hogy szoknyában járjon iskolába, az ügy kapcsán pedig egy két hétig tartó vitás eszmecsere alakult ki a tanuló és az intézmény vezetése között.

Zemmour szerint

- teszi fel a kérdést Éric Zemmour a közösségimédia-oldalán.