A demokratikus nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik Brüsszel központosító törekvései, valamint Soros György és a nemzetközi óriáscégek által épített globális utópia ellen - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a DoRzeczy lengyel konzervatív hetilapnak adott interjúban.

A lengyel és a magyar kormányt az Európai Unió részéről a jogállamiság miatt érő bírálatok kapcsán a házelnök úgy vélekedett: az uniós jog, az alapszerződésekben rögzített szubszidiaritás elvének megsértésével zajló támadások célja az, hogy a brüsszeli bürokrácia felülkerekedjen a tagállamok szuverenitásán azzal a céllal, hogy alárendeljék őket úgy, amint az egy központosított birodalomban szokás. 

Kövér László, az Országgyűlés elnöke.Forrás: MTI/Bús Csaba

A Brüsszel és a nemzetállamok között zajló konfliktus egy szélesebb geopolitikai harc része 

A világgazdaságban olyan erők alakultak ki, amelyek befolyása, pénze, a nekik alárendelt média és politikusok messze túlmutatnak a központosított európai állam lehetőségein. Lényegében amolyan, alakulóban lévő virtuális, nyugati, transzatlanti birodalomról van szó. Az ezt építő korrupt politikai elitnek nemzetállamként áldozatul esett az Egyesült Államok is - értékelte a házelnök, aki szerint Nyugaton jelenleg a politika szintjén zajlik a harc, mert a médiából a jobboldali újságírók már kiestek, cenzúrázzák őket. Lapokból igen sok van, de mindegyik ugyanazt mondja, úgy, mint a kommunizmus idején Lengyelországban vagy Magyarországon volt - tette hozzá a politikus. Hasonlóképpen értékelte a konzervatív gondolkodású tanárok helyzetét is az egyetemeken.
Az igazságügyi rendszer a közép-európai országokban a posztkommunista örökséggel bírkózik - szögezte le Kövér, aki a nyugat-európai helyzetet a sántikáló, vörös tógáknak nevezett olaszországi bíróságok példájával jellemezte.
A politika területén folyó harcban a demokratikus, nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik. E téren magakadályozhatjuk annak a határnak az átlépését, amelyen túlról már nem lesz visszatérés - jelentette ki a magyar házelnök a lengyel hetilapnak adott interjújában.
Amennyiben a következő választásokon, a következő évtizedekben Közép-Európában nem védjük meg a nemzeti kormányokat, nem kizárt, hogy mire gyermekeink elérik a mi mai életkorunkat, Európa már negyedik birodalommá válik, ahol a nemzetállamoknak, nemzeti kultúráknak nem lesz jelentőségük - figyelmeztetett Kövér László, aki kijelentette: Identitásunk kiirtására fognak törekedni, akár a tömeges bevándorlás, akár a gender terjesztése révén.A Soros György szerepét firtató kérdésre válaszolva, Kövér a kommunista utópiához hasonlította a nyitott társadalom eszméjének a millárdos által képviselt változatát. Az elmélet megvalósításához szerinte Soros lefizetett politikusokat. A pénzember mindazonáltal csak egy jelképes személy - húzta alá a házelnök, utalva a nemzetközi óriáscégek szerepére. Kövér leszögezte: a lengyel és magyar állampolgárok többsége egyelőre kormányaik mellett áll ki. Soros hívei viszont, a lefizetett emberek révén nap mint nap próbálják kiterjeszteni befolyásukat a médiában, az igazságügyben, a korrupt politikusok körében - fűzte hozzá az Országgyűlés elnöke, aki hozzátette: A nemzetközi cégek olyan erővel rendelkeznek, mellyel az államoknak és a demokratikusan megválasztott kormányoknak nehéz szembeszállniuk, ezért védeni kell az uniós alapszerződésekben rögzített minden betűt, minden bekezdést