A nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik a globális utópia ellen

KÖVÉR László
Kövér László, az Országgyűlés elnöke.
Vágólapra másolva!
A demokratikus nemzeti kormányok az utolsó védőbástyát jelentik Brüsszel központosító törekvései, valamint Soros György és a nemzetközi óriáscégek által épített globális utópia ellen - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke a DoRzeczy lengyel konzervatív hetilapnak adott interjúban.
Vágólapra másolva!

A lengyel és a magyar kormányt az Európai Unió részéről a jogállamiság miatt érő bírálatok kapcsán a házelnök úgy vélekedett:

az uniós jog, az alapszerződésekben rögzített szubszidiaritás elvének megsértésével zajló támadások célja az, hogy a brüsszeli bürokrácia felülkerekedjen a tagállamok szuverenitásán azzal a céllal, hogy alárendeljék őket úgy, amint az egy központosított birodalomban szokás.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke. Forrás: MTI/Bús Csaba

A Brüsszel és a nemzetállamok között zajló konfliktus egy szélesebb geopolitikai harc része

- értékelte a házelnök, aki szerint Nyugaton jelenleg a politika szintjén zajlik a harc, mert a médiából a jobboldali újságírók már kiestek, cenzúrázzák őket.

- tette hozzá a politikus. Hasonlóképpen értékelte a konzervatív gondolkodású tanárok helyzetét is az egyetemeken.

Az igazságügyi rendszer a közép-európai országokban a posztkommunista örökséggel bírkózik

- szögezte le Kövér, aki a nyugat-európai helyzetet a sántikáló, vörös tógáknak nevezett olaszországi bíróságok példájával jellemezte.

- jelentette ki a magyar házelnök a lengyel hetilapnak adott interjújában.

- figyelmeztetett Kövér László, aki kijelentette:

Identitásunk kiirtására fognak törekedni, akár a tömeges bevándorlás, akár a gender terjesztése révén.

A Soros György szerepét firtató kérdésre válaszolva, Kövér a kommunista utópiához hasonlította a nyitott társadalom eszméjének a millárdos által képviselt változatát. Az elmélet megvalósításához szerinte Soros lefizetett politikusokat.

A pénzember mindazonáltal csak egy jelképes személy

- húzta alá a házelnök, utalva a nemzetközi óriáscégek szerepére. Kövér leszögezte: a lengyel és magyar állampolgárok többsége egyelőre kormányaik mellett áll ki.

- fűzte hozzá az Országgyűlés elnöke, aki hozzátette: A nemzetközi cégek olyan erővel rendelkeznek, mellyel az államoknak és a demokratikusan megválasztott kormányoknak nehéz szembeszállniuk, ezért védeni kell az uniós alapszerződésekben rögzített minden betűt, minden bekezdést