Több mint két hónapig hagytak holtan egy bécsi férfit a lakásában

Bécs, Bécsi temetkezési vállalat, elfelejtett test, illusztráció
A police car stands in front of a special control point at the border between Austria and Germany near the Bavarian village of Kiefersfelden, southern Germany, on June 22, 2018. - Germany's Interior minister Horst Seehofer (CSU) has given German Chancellor Angela Merkel an ultimatum till the end of the month to reach EU deals allowing Germany to turn back asylum seekers already registered in another member country. After that, he has vowed to defy her by ordering German border police to turn back those migrants, setting the stage for a showdown that could end Merkel's fragile coalition government. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Vágólapra másolva!
Bécsben egy egyedülálló, 66 éves férfi hosszú betegeskedés után még 2020. november 11-én halt meg lakásában. A korábban a férfinek segítő szomszédja talált rá, és értesítette is a rendőrséget. Majd két és fél hónappal később kiderült, hogy a holttestet még mindig nem szállították el.
Vágólapra másolva!

Meglehetősen bizarr eset történt Ausztria fővárosában még január 27-én, amikor kiderült, hogy egy két és fél hónappal korábban meghalt férfi holtteste még mindig ott fekszik a lakásában.

A halottra a szomszédja talált rá egy közjegyző társaságában, akivel a végrendeletet akarták megkeresni.

Nikolaus Salzer, a város közegészségügyi központjának igazgatója szerint a temetkezési szolgáltató és a halált igazoló hatóság között nem volt meg a megfelelő összhang.

A példa nélkü álló eset miatt belsővizsgálat indult

- olvasható a TheLocal.at oldalon.

Illusztráció Forrás: AFP/Christof Stache

Az önkormányzat részéről azt nyilatkozták, hgy még ki kell tűzniük a temetés időpontját, de még próbálják kideríteni, hogy van-e családtag, aki intézné a temetést, ha nincs, akkor a város fogja eltemetni a férfit.