Kirúgták a munkahelyéről, mert felszólalt az iskolai LMBTQ-propaganda ellen

koronavírus, digitális oktatás, iskolák, illusztráció
Cute boy sits on a sofa and works at a laptop computer. The child is focused on homework. Early development and education for children. Safe Internet, protecting children from prohibited content.
Vágólapra másolva!
Homofóbnak és előítéletesnek bélyegezték, és egy névtelen panasztevő miatt elbocsátották állásából azt az iskolai dolgozót, aki egy petíciót osztott meg Facebook-oldalán az iskolai LMBTQ-érzékenyítés ellen, mert szerinte meg kell hagyni a szülők szabadságát a szexuális nevelés terén. A nő pert indított, a munkaügyi bíróság először elutasította, de továbbment, így fellebbezhet. Mint mondja, folytatnia kell az igazságosságért folytatott harcot.
Vágólapra másolva!

Kristie Higgst 2020 elején bocsátották el az iskolából, ahol dolgozott, miután személyes Facebook-profilján közzétett egy petíciót a terv ellen, hogy az iskolákban az LMBTQ-kapcsolatokról tanítsák a gyerekeket. Egy névtelen panasztevő szerint ugyanis „homofób és előítéletes" Higgs véleménye, így fegyelmi eljárást indítottak ellene és elbocsátották.

A Christian Legal Centre nevű jogi szervezet segítségével Higgs munkaügyi pert indított azzal az érveléssel, hogy keresztény meggyőződése miatt diszkriminálták, a munkaügyi bíróság azonban elutasította keresetét. A bíróság arra a következtetésre jutott, hogy nem vallási meggyőződése, hanem bejegyzése nyelvezete miatt bocsátották el.

A munkaügyi fellebbviteli bíróság azonban nemrég engedélyezte Higgsnek a fellebbezést, és az ügy további tárgyalását. A döntésre reagálva Higgs elmondta, örül a lehetőségnek, mert folytatnia kell az igazságosságért való harcot, hogy senki másnak ne kelljen átmennie azon, mint neki.

Mint mondta,

azt akarja, hogy a szülőknek megmaradjon a szabadsága, hogy a saját értékeik mentén neveljék gyerekeiket.

A nő szerint a keresztény és a hagyományos értékrend szerint nevelő szülőknek meg kell hagyni a jogot, hogy saját világnézetük szerint neveljék gyerekeiket. Mint mondta, a keresztényeknek is ki kell tudni fejezniük a véleményüket és meggyőződésüket a nélkül

a félelem nélkül, hogy elveszítik a munkájukat, úgy, ahogy ő.