A női fenék térfogatának növelésére alkalmas illegális gyógyszereket foglaltak le Párizsban

Franciaországban is divatba jött az XXL méretű női fenék, Kim Kardashian
NEW YORK, NY - MAY 07: Kim Kardashian attends the Heavenly Bodies: Fashion & The Catholic Imagination Costume Institute Gala at The Metropolitan Museum of Art on May 7, 2018 in New York City. (Photo by Theo Wargo/Getty Images for Huffington Post)
Vágólapra másolva!
Franciaországban is divatba jött az XXL méretű női fenék, az új trend futótűzként terjed: egyre több nő szeretne Kim Kardashian és Beyoncé idomaira hasonlító, méretes és gömbölyű formákat.
Vágólapra másolva!

A divatból trend lett, a trendből pedig pillanatok alatt jól jövedelmező üzlet: a párizsi régióban

a francia rendőrség történetében először súlygyarapodást előidéző tablettákat forgalmazó illegális hálózatot számoltak fel

a francia rendőrök. A lefülelt titkos kereskedelmi csatorna az egész világra exportált a „bumm-bumm hatást" elérő szerből, írja a Le Parisien.

A fülest a francia állami postahivatal küldte a rendőrségnek több gyanús küldemény után. Az üggyel kapcsolatban egyelőre négy gyanúsítottat tartóztattak le a párizsi CDG repülőtéren, a vizsgálat a teljes hálózat felderítésére folyik.

Kim Kardashian Forrás: Getty Images for Huffington Post/Theo Wargo

A lefoglalt gyógyszerek vizsgálata után kiderült, hogy a fenéknövelés céljából árusított tabletták dexamethasone tartalmú kapszulák, amelyeket gyulladáscsökkentő hatása miatt számos betegség kezelésére használnak, azonban azokat

tilos orvosi javallat nélkül szedni.

A dexamethasone egyik hatása, hogy gyorsan növeli a szervezetben a fehérjeszintet a lipidek csökkentése mellett, ezért vált a hízásra vágyó nők kedvelt illegális készítményévé.

A letartóztatott személyek világszerte több ezer vásárlót láttak el az orvosi javallat nélkül veszélyes gyógyszerrel, amelynek szedése során a fogyasztók átlagosan 5-10 kilogrammot híztak néhány hónap alatt. A gyógyszereket illegálisan forgalmazó banda pedig 250 ezer eurós forgalmat bonyolított le. A párizsi banda üzletfelei között franciák, belgák, kanadaiak, venezuelaiak is voltak, akár a húszas éveikben járó nők is, fehérek és feketék egyaránt.

Orvosok, személyi edzők és a szépségipar dolgozói egyaránt arról számolnak be, hogy

a nagy méretű női fenekek divatja öt évvel ezelőtt kezdett világméretű jelenséggé válni, amelyre most már számos iparág épül:

a szedhető készítményektől kezdve a különböző szépészeti és edzési módszerekig. A kereslet a nők körében pedig óriási.